Sonáta pro Zrzku přehled

Sonáta pro Zrzku
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152891/sonata-pro-zrzku-152891.jpg 4 45 45

Hlavní hrdinka dívčího románu 13letá Petra, milá hudebně nadaná dívka, která se kamarádí především s kluky a zajímá se hlavně o sport, se poprvé zamiluje do spolužáka. Zklamaná ne vždy čestným jednáním Pavla a ve snaze mu imponovat nejen sportovními úspěchy soustřeďuje svůj zájem na hudbu. V průběhu přípravy na závěrečný koncert ve škole umění si za pomoci učitele hudby, pionýrského vedoucího, ...(celý text)... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sonáta pro Zrzku. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (12)

Radka1911
12.05.2023 4 z 5

Pěkný dívčí románek, v době kdy jsem byla cílová skupina jsem ho četla několikrát.

Nofar197
18.01.2023 4 z 5

Četla jsem ji jako patnáctiletá a dostala se mi do ruky celkem náhodou, když jsem prohrabavala krabici s odlozenymi knihami. Na jedné straně mi byla Petra, sportovně založená a hudebně nadaná dívka, ohromně sympatická, na straně druhé mi připadalo, že námi ženami a dívkami z principu pohrdá, což je dost urážlivé vůči nám všem, které jsme ve svém ženském těle a údělu spokojené. Neméně mi lezla na nervy její urputná snaha zalíbit se Pavlovi, který se v evidentně cítil polichoceny faktem, že se o něj přetahují třídní krasavice a výborná sportovkyně. Zase na straně druhé si díky těmto peripetiim uvědomila svůj hluboký vztah k hudbě dočasně umlceny nedobrým vztahem ke svému učiteli klavíru, a tím i cestu, kterou chce ve svem budoucím životě jít.


Amneris
28.04.2022 5 z 5

Tuto knihu jsem četla jako náctiletá. Hlavní hrdinka Petra mi byla hrozně sympatická, takový kluk a holka dohromady. Hrozně jsem jí záviděla, jak hrála na klavír. Stejně skvělý byl i film :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sonáta pro Zrzku v seznamech

v Přečtených84x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených3x
v Knihotéce31x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech3x