Současná česká architektura a její témata přehled
Petr Kratochvíl
Monografie Petra Kratochvíla si klade za cíl zmapovat a představit čtenáři nejvýraznější stavby, rekonstrukce a jiné architektonické projekty realizované v prvním desetiletí 21. století. Po úvodních statích, které se zabývají otázkami po nejnovějších architektonických tendencích, soukromém a veřejném prostoru, architektuře a udržitelném rozvoji a některých dalších tématech, následují kapitoly, jež chronologicky představují nejzajímavější architektonické realizace v posledních deseti letech. Knihu doprovází 120 fotografií od renomovaných fotografů a desítky plánů a skic. PhDr. Petr Kratochvíl, CSC. (1950) absolvoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v oborech filozofie a psychologie. Věnuje se kulturním aspektům vývoje měst, teorii památkové péče a současné české i světové architektuře.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Současná česká architektura a její témata. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Současná česká architektura a její témata v seznamech
1996 | Architektura a město |
2018 | Dříve než do snů |
2013 | Architektura a veřejný prostor |
2011 | Slavné stavby Prahy 2 |
2011 | Současná česká architektura a její témata |
Zajímavý výběr toho nejlepšího z české architektury 2000–2010. Zajímavé postřehy aplikované na různých typech budov, inspirativní jak pro architekty, tak pro laiky.
Jen ten název nebyl aktuální už během vydání. :-)
Malá výtka: v kapitolách na začátku knihy, které mluví o obecných trendech, mi chybělo víc obrázků. Autor popisuje a zmiňuje nespočet budov (v souvislosti s různými jevy) a zároveň je čtenáři bohužel neukazuje.