Souhvězdí Kassiopeia: Sborník vyprávění s dívčími hrdinkami přehled
Jaroslav Novák
Tento obsáhlý sborník z roku 1980, který uspořádal Jaroslav Novák, přináší jedenáct různorodých vyprávění, pocházejících od sedmi autorů: Radije Pogodina (Dubravka, přeložila Pavla Váňová); Zuzany Novákové (Aucassin a Nicoletta, Chariklés a Drosilla); Borise Solanského (S princeznou já neběžím, Pomeranč, Karneval); Radky Doubravské (Bandžo); Jarmily Dědkové (Čas pampelišek, Souhvězdí Kassiopeia); Romana Ráže (Drž se rovně, Kačenko); J. Z. Svobody (Lucila). Všichni autoři zaměřují svou pozornost na dívku a její dospívání. Obsahová náplň a umělecké zpracování se však u jednotlivých děl liší.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Souhvězdí Kassiopeia: Sborník vyprávění s dívčími hrdinkami. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Souhvězdí Kassiopeia: Sborník vyprávění s dívčími hrdinkami v seznamech
první láska rodinné vztahy pro dívky pro mládež pro dospívající mládež (young adult)
1987 | Hořící kámen |
1980 | Souhvězdí Kassiopeia: Sborník vyprávění s dívčími hrdinkami |
1963 | Moravské pohádky |
1975 | Slunečnice |
1972 | Kouzelná píšťalka - Pohádky z Moravy 2 |
Soubor několika novel, jejichž hlavními hrdinkami jsou děvčata i dospívající dívky, řešící podobné problémy - první lásky, problémy s rodiči nebo sourozenci, hledání přátelství, hledání sebe sama a cesty, po které se na prahu dospělosti vydat. Vzhledem k různým autorům je i kvalita a styl vyprávění různorodý.