Souřadnice a kontexty divadla: Antologie současné německé divadelní teorie přehled
Jan Roubal
Publikace, jejímž editorem je Jan Roubal, prezentuje práce posledních 30 let a soustřeďuje se na obecné otázky podstaty divadla, divadelní komunikace, teatrality a performativity a jejich projevy v minulém i současném divadle. Vedle přístupů fenomenologických, estetických a sémiotických zachycuje i tendence antropologicko-kulturní a historické. Mezi autory se objevují nejvýraznější postavy současné německé teatrologie např. D. Steinbeck, M. Brauneck, R. Munz, J. Fiebach, E. Fischer-Lichte, H.Schramm, H.Th. Lehmann aj.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Souřadnice a kontexty divadla: Antologie současné německé divadelní teorie. Přihlašte se a napište ho.
Zatím zde není žádný komentář.
Kniha Souřadnice a kontexty divadla: Antologie současné německé divadelní teorie v seznamech
2015 | Divadlo jako neodhozený žebřík |
2005 | Souřadnice a kontexty divadla: Antologie současné německé divadelní teorie |
2001 | Hra školou - Dvakrát o Ivanu Vyskočilovi |
2018 | Divadlo v průsečíku reflexe: antologie současné polské divadelní teorie |
2018 | Hledání souřadnic & kontextů divadla - příspěvky k současné německé divadelní teorii, k jejím otázkám, možným výzvám a inspiracím |