Spad (souborné vydání) přehled
František Kotleta (p)
Spad série
Je po válkách, které nikdo nevyhrál. Válkách, které rozvrátily svět. Ale lidé přežijí všechno. I výbuchy jaderných zbraní. Přitom vše začalo jen jednou invazí – Ruska na Ukrajinu, kterou se Rusům nepodařilo dobýt... Takové je pozadí dnes už legendární postapokalyptické série Spad, která se dočkala pěti dotisků a poprvé vyšla v roce 2016. Kotleta v ní možná predikoval, jak by mohla vypadat válka, která se skutečně začala odehrávat na počátku roku 2022, ale hlavně jeho příběh přinesl zprávu o lidech, kteří se svého lidství nechtějí vzdát ani když je jenom na obtíž. A právě hrdinové a hrdinství jsou tím, co z této série udělalo nejprodávanější českou sci-fi za posledních dvacet let a příběh nadčasovým, i když se jeho kulisy staly, bohužel, v některých částech až příliš realistickými.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spad (souborné vydání). Přihlašte se a napište ho.
Toto souborné vydání mne bavilo od začátku do konce. Vzhledem k aktuální situaci je až zarážející kolik podobností lze v knize nalézt s dnešní realitou..
Každopádně další úžasná kniha, kterou si rád v budoucnu opět přečtu
SPAD- souborné vydání - František Kotleta
Opravdu skvělé postapo, které asi není třeba představovat, ale přesto....
Předně, nebudu popisovat děj jednotlivých knih, anotací je všude dost, spíše zkusím formulovat svoje pocity.
Je to bichle. Celá série 4 knih v jedné dělá fakt pěknou bichli.
Tato série je všude hodně chválená, takže se člověk začítá s velkým očekáváním, ale... Ale na dvacátý straně si říká: Z čeho si mám jako sednout na zadek??? Jenže pak zjistí, že je na straně 100, 200 a najednou je konec první knihy a hned se začítá do druhé, Třetí, čtvrté. ...
Tak Vás to vtáhne do děje, že čtete, čtete a nechcete skončit.
Na konci první knihy si řeknete, Jasný klasika, hrdina bez bázně a hany. Na konci druhé z vás je vyletí TPČ to jako fakt a u třetí , tak tos posr@l.
U čtvrté mne trošku dráždil ten skoro happyend.
Jako čte se to skvěle. První tři sem sjel za chvíli, čtvrtá mi trochu drhla.
Příběh, prostředí, hrdinové super.
Vykreslení postapo světa BOMBA.
Jasný, musíte zkousnout, že bují kanibalismus, vaří se guláš z nemluvňat, protože prostě není jídlo, ale nábojů a kvérů je furt dost..
To, že jde světa do kopru, každý dává po svém. Kdo je klaďas je většinou mrtvej, sežranej nebo v otroctví. A kdo byl , tak je ještě větší. A kdo byl magor, tak založil sektu... A slovo šílenou je hodně slabý slovo.
Za mne 4.89. Trošku jsem měl pocit že, Rázová vlna těží z úspěchu prvních tři dílů a i když je obstojným, ale nemohu se zbavit dojmu, že přílepkem, který sérii zajímavě uzavírá .
Kosti v srdci, Hrad ve Skotsku a další knižní novinky (46. týden)
13.11.2022
Kniha Spad (souborné vydání) v seznamech
2016 | Spad |
2014 | Příliš dlouhá swingers party |
2010 | Hustej nářez |
2017 | Poločas rozpadu |
2020 | Operace Thümmel |
Můj první Kotleta Volba byla jasná. Mám rád postapo a rovnou jsem volil souborné vydání, které vyšlo i finančně mnohem výhodněji.
Kniha mi doslova vtáhla a strávil jsem u ní spousty příjemných a napínavých večerů. Některé pasáže mi přišli sice zbytečně natahované na úkor jiných, ale jako celek to bylo opravdu pestré.
Vlastně bych klidně bral, aby měla kniha klidně další pokračování. Je tam spousta vecí, které se daly ještě vytěžit nebo to nebylo úplně rozebráno, jak bych si představoval.
Nevím zda si pořídím i další knihy od tohoto autora. Bojím se, že by mi to už tak nebavilo, ale třeba se ještě dočkám něčeho podobného.