Špalíček veršů a pohádek přehled
František Hrubín , Jiří Trnka
Obsah: Říkejte si se mnou, Dvakrát sedm pohádek, Špalíček pohádek, Pohádka o Květušce, Pohádky z Tisíce a jedné noci.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Špalíček veršů a pohádek. Přihlašte se a napište ho.
TOP kniha mého dětství, kterou jsem před pár lety potkala v zapadlém antikvariátu. Začala jsem ji prohlížet a číst s vnukem, bylo mi u čtení hodně smutno. Čím to, že takovou krásu dnešní děti nedokáží vnímat - jsou ze všech těch robotů a StarWarsů někde úplně jinde než u rýmování, takže ve finále knihu dočítám u večerního usínání s vnukem sama, zatímco vnouček kouká na hvězdné roboty. Já vím, dobu nezastavím, ale je mi u toho smutno.
V dětství jsem tuhle knihu milovala a miluji do dnešních dnů, jednoduché povídání a rýmování ve mně dokázalo vyvolat lásku nejen k literatuře, rodině , potažmo i k naší krásné české zemi.
Oblíbená kniha mého dětství. Spoustu krásných básniček a pohádek v jednom. Napsal to František Hrubín překrásně. I ilustrace jsou povedené.
Kniha Špalíček veršů a pohádek v seznamech
v Mé knihovně | 242x |
Špalíček pohádek patří rovněž neodmyslitelně nejen k mému dětství, ale i k dětství mé dcery a vnučky. Tato knížka se svými básničkami, pohádkami, říkadly a Trnkovými ilustracemi získala oblibu napříč generacemi. Básničky se lehce učí a zanechávají už navždy v nás nesmazatelnou stopu. Stačí začít prvním veršem a automaticky naskakují další verše a sloky. Milovaná knížka, která vždy pohladí na duši.