Špalíček veršů a pohádek přehled

Špalíček veršů a pohádek
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/146867/bmid_spalicek-versu-a-pohadek.png 5 377 377

Soubor veršů a pohádek s kouzelnými ilustracemi Jiřího Trnky. Pro nejmenší děti i školáky. Známé verše, říkadla i hádanky doplňují pohádky psané veršem i prózou, které vycházejí z lidových pohádkových předloh našich i cizích. Autor klasické texty přetváří, obměňuje a zjednodušuje. Někteří hrdinové se představují v netradičních rolích. Jeníček a Mařenka zamknou zlou ježibabu v její perníkové chaloupce, chytrý Smolíček zachrání jelena a Budulínek přelstí lišku. Špalíček pohádek uzavírá původní veršovaná pohádka o Květušce.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Špalíček veršů a pohádek. Přihlašte se a napište ho.

Villon
02.01.2025 5 z 5

TOP kniha mého dětství, kterou jsem před pár lety potkala v zapadlém antikvariátu. Začala jsem ji prohlížet a číst s vnukem, bylo mi u čtení hodně smutno. Čím to, že takovou krásu dnešní děti nedokáží vnímat - jsou ze všech těch robotů a StarWarsů někde úplně jinde než u rýmování, takže ve finále knihu dočítám u večerního usínání s vnukem sama, zatímco vnouček kouká na hvězdné roboty. Já vím, dobu nezastavím, ale je mi u toho smutno.
V dětství jsem tuhle knihu milovala a miluji do dnešních dnů, jednoduché povídání a rýmování ve mně dokázalo vyvolat lásku nejen k literatuře, rodině , potažmo i k naší krásné české zemi.

martianekk
17.11.2024 5 z 5

Oblíbená kniha mého dětství. Spoustu krásných básniček a pohádek v jednom. Napsal to František Hrubín překrásně. I ilustrace jsou povedené.

uxor
28.09.2024 5 z 5

Při svém knižním výletu do dětství nemohu v žádném případě vynechat kouzelný svět Špalíčku.
Všechno krásně vystihl v komentáři Legens. Kniha je u nás už třetí generaci. Já ji milovala a protože byla pro mě tehdy moc těžká, ležela jsem na břiše a nejdřív si prohlížela obrázky a později četla.
"Čtením" mých synů doznala značné úhony, ale naštěsti je můj bývalý spolužák knihař a Špalíček se vrátil do knihovny jako nový.
Teď si čteme s vnučkami hlavně básničky a stejně jako Legens střídáme role. Je úžasné, jak rychle se je učí nazpaměť, dobře artikulují a obě zvládly zpropadené R a Ř.
Mohu jen doufat, že i jejich děti budou tuhle knihu milovat a zůstane v naší rodině.
I pro mě je to totiž nejkrásnější dětská kniha.
PS : Teď u nás "letí" nekonečná básnička Gorila od Josefa Kainara, holky se střidají až mě z toho brní hlava. Já vím, že to sem nepatří, ale doporučuji na procvičování R.

Kniha Špalíček veršů a pohádek v seznamech