Španělská moderní literatura 1898–2015 přehled
Josef Forbelský , Juan Sánchez Fernández
Autoři nabízí poučný pohled na společenské, myšlenkové a estetické proudy moderní španělské literatury, vyvíjející se nejen v jedinečných vazbách středozemních románských literatur, ale i ve společném kontextu euroafrického a euroamerického světa. K českému čtenáři se tak dostává čtivě formulovaná informace o španělské próze, poezii, divadelní tvorbě a o jejich představitelích.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Španělská moderní literatura 1898–2015. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Španělská moderní literatura 1898–2015 v seznamech
Výborná kniha, skvěle napsaná. Čtivý a zároveň erudovaný vhledem do hlavních proudů španělské literatury 20. a počátku 21. století. Četl jsem především část věnovanou současné poezii a velmi mě potěšilo zařazení množství ukázek, včetně španělských originálů. Snad jen mi občas přišel ten překlad příliš doslovný a lopotný, někdy se objeví i spojení, které jsem v originále hledal marně, ale zase si vážím, že se do něčeho podobného vůbec někdo pustil. Díky panu Forbelskému. Doporučuji.