Sparta v Americe přehled

Sparta v Americe
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284004/bmid_sparta-v-americe-s2t-284004.jpg 4 6 6

Fotografická příloha. Reportáž, bohatě vyzdobená fotografiemi, o zájezdu populárního pražského klubu do USA, Mexika a Argentiny. Kreslí profily hráčů a trenéra, uvádí jednotlivé výsledky, popisuje prostředí a triumfální návrat do vlasti.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sparta v Americe. Přihlašte se a napište ho.

n.ezn.amy
09.12.2024 5 z 5

Na přelomu r.1965 a 1966 uspořádala pražská Sparta turné po Americe. Její první zápas se uskutečnil proti své "mladší sestře" Sparta Chicago a poté ji následoval Hexagonal, turnaj v Mexiku za účasti místních klubů Atlas či Amerika, poté výběr NDR a brazilské Vasco de Gama. Dále přelet do Chile a Argentiny, kde odehrála další významná utkání např. proti Botafogo, CA Independiente či slavnému River Plate. Sparta zde svou hrou zanechala obrovský dojem. Cesta napříč Amerikou je popsána od prvních chvil, kdy se tvořilo mužstvo, které odcestuje do Ameriky, jsou zde zmínění hráči, kteří nemohli odcestovat, přes pobyt v Chicagu, setkání s krajany, zážitky z Mexika, Chile a Argentiny, stručné popisy všech zápasů, setkání s legendami typu Pelého, Jarzinha či Vavá, výpisy z dobového tisku, které informovaly o sehraných zápasech a nechybí černobílé i barevné fotografie ze zájezdu.

Vždy jsem měl jeden nesplněný sen přenést se v čase a vidět hrát Železnou Spartu v čele Hojerem, Káďou a Sedláčkem a Spartu ze šedesátých let s Maškem, Vránou a Andrejem Kvašňákem. Můj sen se mi nikdy nesplní, ale díky této krásné knize se mohu alespoň prostřednictvím fotek a textů přenést do Ameriky šedesátých let a číst o skvělých výkonech těchto letenských legend, na které se prostě nezapomíná.

Kniha Sparta v Americe v seznamech

Autoři knihy