Specialista: Ve znamení trojzubce přehled
Robert O'Neill
Robert O'Neill. Účastník 400 bojových misí, nositel 52 vyznamenání, včetně medailí za chrabrost. Bývalý člen Navy SEALs, žijící legenda. Jeho strhující memoáry, psané místy až s brutální upřímností a doprovázené osobitým černočerným humorem, vás zavedou nejen do první frontové linie či týlu nepřítele, ale seznámíte se také s jeho životní filosofií a tím, co Roberta formovalo jako člověka. Bylo by však mylné domnívat se, že kniha pojednává pouze o něm. Naopak, je o Navy SEALs jako celku. O tom, co znamená tým. O tom, že když spustí jedna zbraň, jako by spustily všechny. O tom, že jediný snadný den byl včerejšek…... celý text
Válečné Biografie a memoáry Vojenství
Vydáno: 2018 , CPressOriginální název:
The Operator: Firing the Shots that Killed Osama bin Laden and My Years as a SEAL Team Warrior, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Specialista: Ve znamení trojzubce. Přihlašte se a napište ho.
Bin Ládin mě zajímal ze všech věcí nejméně.
Moc příjemné povídání o dospívání a vstupu do armády, rizika a výzvy, které to přináší.
Knížka mě bavila stejně jako třeba Rudý kruh nebo Poslední mstitel. O výcviku SEALů jsem sice už četl i v jiných knihách, přesto jsem kapitoly o výcviku hltal, jako bych to viděl poprvé. Kapitoly z jednotlivých misí byly popsána a napsány taky velmi poutavě. Souhlasím s tím, že závěr (po Usámovi) už byl takový nijaký. To ale nemůže nic změnit na tom, že se (alespoň za mě) jedná o pětihvězdičkovou knihu.
Knižní novinky (16. - 29. července)
16.07.2018
Kniha Specialista: Ve znamení trojzubce v seznamech
vyborne napsano, rozhodne se to na dovolene cetlo jednim dechem :)