Sphinx přehled
Sára Vůchová
Spontánní návštěva luxusního strip klubu Sphinx pro Mikuláše nejdřív byla jen vtipem – kam jinam s kamarády zapadnout během nočního tahu městem, když vám v krvi koluje několik lítajících jelenů a obyčejné bary vás nudí? Když se seznámí s tamějším striptérem Adamem, věci naberou rychlý spád. Prvotní rozpačitá setkání se mění ve skutečné city a na okamžik se zdá, že před sebou mají růžovou budoucnost.Jenže s východem slunce vystupují temné stíny a Mikuláš poznává i prostředí, v němž se Adam pohybuje. V klubu se najde mrtvola, kterou podle všeho nikdo nikdy neměl objevit, a Adam cosi tají. Temnota za oponou Sphinx není bezpečné místo. Vědění vás může stát život. A kamenná hlava kočky nad vchodem klubu varovně syčí…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sphinx. Přihlašte se a napište ho.
Kniha je velmi čtivá, ale to množství anglických slov a vět mi vadilo. Nejsem angličtinář a i když některé výrazy také používám, nechci sedět u knihy napsané v češtině se slovníkem, jestli jsem se náhodou nespletla (pominu, že vložené věty nejsou zas tak důležité). Také divně působilo, že je používá většina postav knihy i zaměstnanci strip klubu, kteří tam začali pracovat ve velmi mladém věku. Spíš bych tam čekala jiný slang.
Čeština je ale hezká a to, že autorka některé nelogičnosti prostě připsala na vrub svým postavám je mazané. Když mě kniha baví, tak prostě ráda odpouštím menší nedostatky (které možná vadí jen mně). A tohle mě bavilo. Fakt jsem si dlouho nebyla jistá, jestli čtu thriller, fantasy nebo MM romanci. Je to napínavé, sem tam proložené vtipem a romantická linka krásně napsaná.
Kniha Sphinx v seznamech
KNIHA: Tak jo, díky téhle knize jsem přišla na to, že mystika snoubená s realitou není úplně můj šálek kávy. Příběh Mikuláše a Adama je zajímavý. Ustojí jejich láska rozdíly v jejich zázemí a zkušenostech? Je to napínavé. Je to jako sledovat srážku dvou vlaků. Se kterou nemůžete nic udělat, jen tušíte, že přijde... Jenže co bude pak? Potom do toho vstupuje mystika. Které je tam na můj vkus trošku moc... Osobně si myslím, že obě roviny příběhu (jak ta mystická, tak ta realistická) jsou moc fajn. Ale dohromady mi jednoduše drhnou... Taková škoda. A že jsem se o tom hodně napřemýšlela. Pokud máte rádi knížky, u kterých musíte přemýšlet, co se na těch stránkách právě stalo, u kterých musíte zapojit vlastní fantazii, názor... Tahle knížka je pro vás. Na mě to trošku působilo, jako když pejsek s kočičkou vaří dort. Každé patro chutná úplně jinak. Samostatně je to výborný, dohromady už tolik ne. Ale rozhodně to stojí za přečtení, pokud hledáte něco netradičního.