Spiace krásavice přehled

Spiace krásavice
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372585/bmid_spiace-krasavice-Dma-372585.jpg 4 553 553

V ženskej väznici je toľko osudov, koľko je tam trestankýň. Každá má svoj žiaľ aj nádej. A jedna má tajomstvo, ktoré môže zmeniť dejiny ľudstva. Medzitým vo svete prepukne spavá choroba, aká tu ešte nebola. Postihuje ženy a dievčatá každého veku. Ak žena zaspí, je z nej monštrum, ktoré neslobodno rušiť. Ženy sa boja spánku, muži sa obávajú, že všetko sa rúca. Šíri sa panika. Šerifka Lila Norcrossová sa zo všetkých síl snaží udržať situáciu vo svojom mestečku pod kontrolou. Predovšetkým sama nesmie zaspať, hoci padá od únavy, inak by sa nevyhla smrteľným následkom. Ale má ešte prečo bdieť, keď ju zradil ten najbližší? Jej manžel, psychiater Clinton Norcross, musí v núdzi riadiť väznicu plnú na všetko odhodlaných žien. Netuší, že jedna z nich zrejme ani nie je človek!... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

Sleeping Beauties, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spiace krásavice. Přihlašte se a napište ho.

Finn69
07.12.2024 2.5 z 5

Pro mě to bylo zklamání, po nadějné cca první třetině knihy se to celé jaksi rozplizlo, ztratilo tempo i náboj. Táhlo se to a jelikož je ta knížka poměrně dlouhá, měl jsem co dělat, abych ji vůbec dočetl. A to jsem se v doslovu dozvěděl, že původně byla ještě podstatně delší, to už si ani neumím představit.
Za starých časů vás King uměl dostat do děje, vcítit se do postav a prožívat to celé s nimi. Tady jsou všechny postavy ploché jako prkno, co chlap, to násilník nebo pitomec, co žena, to oběť. To je pak těžké. Příběh mi nepřipadal přesvědčivý ani uvěřitelný a konec byl jedním slovem slabý, jako by od toho autoři utíkali. Za ten vcelku povedený začátek přidělím 2,4 hvězdičky, víc vážně nemůžu.

KajaProchy
18.08.2024 4 z 5

Typická kingovka, rozjíždí se hodně postav a děje. Příběh je zasazen do malého města s různými lidmi. Tenhle styl mě baví.
Téma bylo taky zajímavé. Kniha mě bavila tak do 2/3.
Závěr mi přišel vzhledem k rozsahu knihy trochu moc uspěchaný a předvídatelný. Trochu mě zklamal.
Ale asi lepší vysvětlení než v Pod kopuli :D

Na Kingův standar trochu slabší. Ale rozhodně jsem se bavila. A téma bylo takové příhodné a pravdivé...

ja.kordo
05.07.2024 4 z 5

Čítal som ju po anglicky a keby bola aj posledná (zhruba) tretina tejto knihy taká dobrá, ako prvé dve, dal by som plné hodnotenie. Za mňa bol začiatok a stred ozaj atmosférický, tajomný a napínavý, a čo ma uchvátilo tiež - podľa mňa aj na prozaicky vysokej úrovni. Opisy diania aj prostredia mi pripadali ozaj nápadité a zábavné, a tie slová som hltal s veľkým nadšením. Čo je však dosť škoda - spomínaná posledná časť poľavila nielen po tejto stránke, ale aj dej došiel do konca už len akoby na zotrvačnosť. Podľa mňa však táto kniha ozaj stojí za to. Po dlhšej dobe som ju prečítal už druhýkrát a vôbec nevylučujem, že by som sa k nej ešte niekedy mohol vrátiť.

Ocenění knihy (1)

2017 - Goodreads Choice Awards (Horor)

Kniha Spiace krásavice v seznamech