Spící město přehled
Martin Vopěnka
Spící město série
Co kdybyste jednoho rána zjistili, že vaši rodiče nejsou k probuzení? Přesně tak začíná napínavý příběh Spícího města. Čtyři vyděšení sourozenci Kryštof, Samuel, Kristýna a Ema postupně zjišťují, že nespí jen jejich rodiče, ale úplně všichni lidé, kteří kdy měli děti. Všude zavládne chaos, na ulicích přestane být bezpečno a děti nevědí, co dělat. Musí se ale o sebe postarat. Tím spíš, když toho nejmladšího, Samuela, někdo odveze neznámo kam. Nastává dobrodružná cesta za záchranou malého brášky. Děti během ní poznávají, jak je důležité držet při sobě, pomáhat si a nedat se. Shledají se všichni sourozenci? A probudí se jejich rodiče z podivného spánku? První díl trilogie, podle nějž vznikl celovečerní film.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spící město. Přihlašte se a napište ho.
![Joekniha Joekniha](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Rychlý rozjezd, ale strmý pád. Bohužel se za mě kniha dost táhla a postupně mě přestávala bavit. Ano pro mladší děti celkem slušné čtivo. Bohužel za mě spíše propadák. I přesto, ale doporučuji přečíst než se dívat na film. Udělal sem obojí a filmu lituji.
Knižní novinky (31. týden)
01.08.2021
Knižní novinky (16. týden)
14.04.2019
Kniha Spící město v seznamech
v Mé knihovně | 94x |
zfilmováno česká literatura česká fantasy pro mládež dobrodružné romány české romány fantasy rományAutorovy další knížky
2011 | ![]() |
2015 | ![]() |
2012 | ![]() |
2013 | ![]() |
2009 | ![]() |
(SPOILER) Už od začátku mě kniha nebavila, do čtení jsem se musela nutit a když jsem se konečně dokousala konce, tak jsem stejně nezjistila, proč rodiče spali a zničehonic se pak probudili. Dobrodružství starších sourozenců při hledání jejich brášky bylo úplně zbytečné, když se pak stejně vrátili domů, kam se později dostal i Samuel. To mohli rovnou celou dobu čekat doma, protože celé to jejich dobrodružství Samovi nijak nepomohlo.
Celkem jsem dost zmatená, proč je kniha i pro teenagery a dospělé. To, jak je kniha napsaná a některé úryvky tomu vůbec nepřisvědčují. Např. když se sestry hádaly se Samem, kdo se počůrává a kdo ne. Nebo když autor popisoval, jak si Sam při hře prdl a reakci jeho kamarádů.