Špion - 30 let ve službách rozvědky přehled
Olin Jurman
Vzpomínky spolupracovníka Zpravodajské správy Československé republiky, doplněné o poznámky a dodatky členů jeho agenturní skupiny. Zahrnují období let 1964 až 1992 a částečně zasahují i do dalších let. Důležitou součástí publikace je množství poprvé zveřejněných dokumentů, dále fotografie i jednoduché mapky. Autor pracoval i s utajenými informacemi.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Špion - 30 let ve službách rozvědky. Přihlašte se a napište ho.
Zajímavá kniha z pera agenta československé rozvědky. Načerpala jsem spoustu zajímavých postřehů. Zejména mě nadchlo vyprávění o holešovském výsadkářském pluku v roce 1968, to bylo jak z hollywoodského špionážního thrilleru. S tím benefitem, že se to skutečně stalo.
Kniha je určitě zajímavá, jen možná trochu moc obsáhlá a psaná do nejmenších podrobností, ze kterých mi toho moc v hlavě neutkvělo. Čekal jsem spíš obecnější informace o vojenské rozvědce, ale často jsou uvedeny osobní zážitky z akcí a cvičení, které se později trochu opakují a zdají se mi až moc podrobně vykreslené. Přečtu i další knihy a třeba budu spokojenější:-)
Kniha Špion - 30 let ve službách rozvědky v seznamech
tajné služby Československo komunismus špionáž
CleoXandra - můj táta byl jedním z velitelů výsadkového pluku z Holešova, výsadkového pluku sil zvláštního určení - vojenský útvar 7374 (v 69 degradován pro aktivní odpor proti invazi, v 91 rehabilitován), vše je pravda.