Špionážní oprátky přehled

Špionážní oprátky
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/437667/bmid_spionazni-opratky-ziE-437667.jpeg 4 17 17

Podtitul: Pohledy do zákulisí československé zpravodajské služby Svědectví o fungování tajných a zpravodaj. služeb. Před čtenářem se v novém světle odvíjejí události, které znal v jiné podobě. První, exilové vydání nakladatelství Sixty-Eight Publishers manželů Škvoreckých v Torontu. S fotografickou přílohou. Grafická úprava Věra Držmíšková.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Špionážní oprátky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Auto999
18.05.2021 5 z 5

Velmi čtivá kniha. Lepší a pravdivější informace z prostředí komunistických zpravodajských služeb z let 1950-1990 než knihy od Frolíka. Nejvíce píše o dezinformacich jak je komunistické i jiné tajné služby používali a určitě i stále používají k ovlivnění veřejného mínění. Přečteno za několik hodin.

Greenfingers
30.09.2019 5 z 5

Pokud máte rádi knížky se špionážní tématikou , a teď nemyslím zrovna trháky ve stylu Jamese Bonda, Ladislav Bittmann a jeho Špionážní obrátky by pro vás mohly být tou správnou volbou. Autor nabízí zasvěcené informace z prostředí zpravodajských služeb odhalující zejména praktiky, které byly ( a patrně jsou a dále budou) používány k diskreditaci "protivníka". Dezinformace jako součást tzv. aktivních opatření byly hlavní doménou či pracovní náplní L.Bittmana po většinu jeho zařazení na čs.rozvědce, právě proto jeho vzpomínky na bývalou práci vyznívají hodnověrně. V dnešní době "fake news" jsou možná metody manipulace veřejným míněním o něco sofistikovanější, ale v zásadě sledují stejný cíl.


Daver
19.09.2019 4 z 5

Kniha zpřístupňuje zamlčovanou minulost 50. a 60. let minulého století. Byť čtenář může předpokládat, že autor přesně zvážil, co chce nebo nemůže publikovat, je tento text vhodným střípkem do mozaiky událostí tehdejší doby. Autorův styl je věcný, logický a oproštěný od emocí. To jsou jistě vhodné předpoklady pro práci ve zpravodajské službě, kdy jeden neví, čeho všeho je vlastně součástí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Špionážní oprátky v seznamech

v Přečtených15x
v Doporučených1x
v Knihotéce14x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x