Spirála přehled
Džundži Itó
Spirála série
Jedno obyčejné japonské maloměsto zachvátila posedlost spirálami. Objevují se všude. V očích, vlasech, ve stěnách domů – a postupně kolem sebe všechno proměňují. Bojovat můžete s démony, přízraky, duchy… ale jak chcete bojovat s tvarem? Monumentální hororový příběh je provázanou sérií děsivých povídek na téma spirál. A budete žasnout, kam až s tím dokáže Džundži Itó, expert na temnotu a deformace těla, dojít. Nové, vylepšené vydání legendární mangy japonského mistra hororu – celé kompletně v jednom svazku a s bonusovou povídkou navíc!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spirála. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Spirála velice příjemně brnká na vlákna našeho podvědomí. Zatímco některé kapitoly, například ta s transformací ohavného spolužáka hlavního hrdiny ve šneka, jsou úsměvné, jiné jsou regulérně děsivé. Na nemocnici, kde z podlahy vyrůstají lidské placenty, nelze zapomenout, stejně tak na nešťastnici, která si z hlavy odstraní jistý důležitý orgán. V manze není žádné slabé místo, každý obrázek je promyšlený a žádný nepřebývá, díky tomu má Spirála neuvěřitelný spád a dokonale čtenáře pohltí. Zde zkrátka musím dát pět hvězd.
Knižní novinky (36. týden)
05.09.2021
Kniha Spirála v seznamech
zfilmováno pověsti japonská literatura nadpřirozené bytosti horory manga šílenství nákaza anime (Japonsko) nadpřirozeno
2019 | Balónky oběšenců a další hororové příběhy |
2010 | Spirála #1 |
2017 | Ryby - Útok z hlubin |
2021 | Spirála |
2022 | Tomie |
Fuj, to bylo skvělé. Kresba a vlastně i příběh jsou vynikající, detailní a děsivě nepříjemné v pro horor naprosto nejlepším smyslu. Tahle kniha je jako skřípání nehty o tabuli. Naskakovala mi husí kůže. Špička v hororovém komiksu.