Krotitel bouří přehled
Christina Diaz Gonzalez
Spirit Animals - Soumrak strážců série
Spirit Animals aneb máš také své spirituální zvíře? Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan – kdysi hrdinové Erdasu, nyní falešně obvinění psanci pronásledovaní krutými žoldáky, Přísežníky. V naději, že naleznou odpovědi na své otázky prchají do pouštního města Niloje. Objeví zde tajnou knihovnu, plnou starých knih a svitků, ve kterých je uchovávána prastará moudrost Erdasu. Tu pomáhají střežit jejich staří známí: Takoda, Xanthé a opičák Kov. Nebudou teď díky přítomnosti Zelenopláštníků vystaveni zbytečnému nebezpečí?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krotitel bouří. Přihlašte se a napište ho.
![TaLu TaLu](https://www.databazeknih.cz/img/users/94_/94051/m_talu-jbv.jpg?v=1540998401)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Druhá polovina této série je dobrodružná, zajímavě propracovaná a příběhu nic nechybí. Přesto by bylo lepší, pokud by šlo o samostatnou sérii, protože se nepodařilo navázat na strhující tempo a skvělý příběh první poloviny. Zbytečně často se objevují popisy, co se děje, když je třeba vyvolat spirituální zvíře, nebo když je zapotřebí ho skrýt. Až v úplném závěru nabírá kniha tempo a nechybí překvapující zvrat.
Spoiler:
A zase nemají naši přátelé nic. Klopotná práce a výsledky opět sklidí někdo jiný. Přísežníci nejsou těmi negativními hrdiny, na které jsem byla zvyklá z předchozích dílů. Jsou to vlastně jen žoldáci a boj s nimi není tak přesvědčivý. Nevytváří sami zlo ( až na výjimky) , ale plní rozkazy, takže mi boj s nimi nepřijde vyloženě správný. Ale uvidíme, co přinese poslední díl, možná se ještě těmi negativními hrdiny stanou .
Knižní novinky (21. týden)
19.05.2019
Kniha Krotitel bouří v seznamech
v Mé knihovně | 47x |
Napínavé, dobrodružné, pěkné popisy. Ale už byly v celé sérii lepší díly.