Lazebník / Hra doopravdy přehled
Richard Weiner
Spisy III. Třetí svazek Weinerových Spisů přináší dvě rozsáhlé a čtenářsky nejnáročnější autorovy prózy, které jsou dodnes předmětem zaujmatého studia a stále nových pokusů o interpretaci.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lazebník / Hra doopravdy. Přihlašte se a napište ho.
Velmi spřízněná duše. Autor, člověk, který zcela jasně pochopil, co znamená "být a žít v Bohu" a kdo, nebo co, je Bůh. Zároveň si velmi silně uvědomoval, jak těžce sdělitelná, pokud vůbec, je tato zkušenost, toto poznání pro ty, kteří žijí v zajetí nevědomosti. Celý Lazebník je prodchnut Weinerovým útrpným pokusem se k duši nevědomého čtenáře různými triky probourat. Jak při tom musel trpět ! Velmi dobře rozumím jeho pocitům osamělosti....
Kniha Lazebník / Hra doopravdy v seznamech
1990 | Proč nejsem komunistou |
1993 | Škleb |
1928 | Lítice |
1996 | Netečný divák a jiné prózy. Lítice. Škleb |
1998 | Lazebník / Hra doopravdy |
obraz skutečnosti roztříštěný na cimprcampr, slova-sézamy, vrstvy a nánosy významů, propojení banality a zázraku, snu a vzpomínky, fragmentarizace a lámání světla a obrazu při zrcadlení, zdvojování a převracení (= film), motivy odemykání a zamykání (= klíče k významu), prostě nádhera, to se musí číst