Spořit nebo investovat přehled
Josef Janda
Kniha „Spořit nebo investovat?“ je vhodná pro všechny, kteří se chtějí zorientovat v nabídce spořicích a investičních produktů a sestavit si vlastní finanční portfolio bez pomoci finančních poradců. Ve čtivé podobě jsou popsány informace o běžně dostupných spořicích a investičních produktech, které si můžete sjednat na pobočkách bank, družstevních záložen nebo pojišťoven. Ty jsou navíc doplněny řadou ilustrativních příkladů. Čtenář se tak dozví, kdy je lepší „pouze“ spořit a kdy naopak investovat. Nechybí názorné ukázky a popsání silných a slabých stránek jednotlivých finančních produktů. Kniha by měla sloužit každému, kdo potřebuje základní výklad k jednotlivým finančním produktům a souvislostem mezi nimi. Po přečtení získáte hlubší pohled do osobních a rodinných financí. Kniha je skvělým výukovým materiálem pro širokou čtenářskou obec.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spořit nebo investovat. Přihlašte se a napište ho.
Stručně jasně o finačních produktech pro laiky. Někdy mám pocit, že o takovou brožurku by měl leckdo zakopnout a poučit se, jak peníze vlastně fungují a že peníze samy o sobě jsou tím nejdražším produktem čehokoliv - práce, nákupu i prodeje.
Odborná kniha, která je vhodná spíše pro studenty, nikoliv pro lidi znalé tématu. Některé témata jsou řešeny dost povrchně, ale každopádně kniha rozšiřuje finanční gramotnost pro ty, co o financích zatím moc neví nebo nečetli. Kdo čeká prohloubení znalostí, může být trošku zklamán.
Kniha Spořit nebo investovat v seznamech
2011 | Spořit nebo investovat |
2013 | Jak žít šťastně na dluh |
2012 | Zajištění na stáří - Jak se co nejlépe připravit na podzim života |
určeno výhradně pro laickou veřejnost, dosti povrchní záležitost