Sport a hry ve starověkém světě přehled
Věra Olivová
Publikace s bohatým fot. materiálem je věnována historii vzniku moderního sportu v oblasti Předního východu, Egypta, antického Řecka a říše římské.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sport a hry ve starověkém světě. Přihlašte se a napište ho.
26.01.2020
Užitečná publikace, dobře rozčleněná. Nezlobila bych se, kdyby byla více encyklopedická. Jako plus vidím, že nejde cestou křídových papírů a velkých barevných reprodukcí, ale její těžiště je v informativním textu.
Kniha Sport a hry ve starověkém světě v seznamech
2012 | Dějiny první republiky |
1979 | Lidé a hry |
1988 | Sport a hry ve starověkém světě |
2008 | Dějiny nové doby |
1960 | Spartakus: Povstání Spartakovo a spartakovská tradice |
Nechápu to nízké hodnocení. Pravda, kniha je asi dost odborná, ale to je v souladu s žánrem. Jedná se o odbornou literaturu. Za mě se jedná o geniální propojení dobové mentality a sportu. Autorčin pohled vlastně mapuje vývoj starověkých civilizací skrze dějiny sportu, her a pojetí fyzické aktivity a lidského těla. Ano, je to interpretace. Včetně toho, že se jí příběh v tomto pojetí krásně otevírá a uzavírá. Ale příběh to je krásný a vzhledem k erudici autorky se dezinterpretací nebojím.