Spousta, spousta zvířat přehled

Spousta, spousta zvířat
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426410/bmid_spousta-spousta-zvirat-jwA-426410.jpg 4 2 2

Jsou prťavá, nebo obrovská. Vypadají naštvaně, nebo legračně. Ráda létají, nebo se cachtají ve vodě. Jsou úžasná, mimořádná, zkrátka super! Ať se podíváš kamkoliv, všude jich je spousta. O kom je řeč? Přece o ZVÍŘATECH! A v této veliké knize jich je spousta, spousta… v poněkud neobvyklých situacích!

Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: , Svojtka & Co
Originální název:

Plein plein plein d'animaux


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spousta, spousta zvířat. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

Petra1324
21.07.2023 5 z 5

Obrovská kniha je po rozložení skoro jako herní plán. Zvířata jsou zde rozděleny zcela nezoologicky - ne do kmenů, tříd a řádů - ale tak, jak to vidí děti. Na Mrňousky, Obry, Černobílé, Barevné, Na nebi, Pod vodou, Srandovní, Zuřivé a Na farmě, jedné skupině je věnována jedna dvoustrana. Celou knihou provází Mravenec a představuje každého ze svých zvířecích kamarádů. Takže například mezi Mrňousky jsou stínky, ruměnice, kněžice nebo vši, prostě taková zvířátka, se kterými se děti běžně setkávají, ale zatím nevěděly, jak se všechny jmenují.
Krátké texty u jednotlivých zvířátek jsou malými charakteristikami, podle kterých dítě může hledat zvířátko na plánu. "Tyhle holky pusinkují kytičky a pak vyrábějí med. Víš, jak se jim říká? Ano, včely!" nebo "Vypadá to, jako by měl plenku přes celá záda. To je laskavý šprýmař Tapír!"
Zvířata dělají i lidské činnosti - mandril jede na skejtu a veze zákusky, žába slaví narozeniny s dortem, bažanti žonglují, gepard se prohání na kole, čtyřnohá zvířata mají obuté boty, plameňáci tančí, panda čte panďátku knihu, tuleň líže zmrzlinu, nosorožec češe mamuta. Děti samozřejmě ví, že to zvířata nedělají, ale milují, když o tom mohou poslouchat a pak samy vymýšlet a přidávat další a další fantazie.

muchomurka
31.05.2020 2 z 5

Nápad byl boží, ale zpracování otřesné. Ilustrace byly takové nemastné neslané, spíš se mi nelíbily. A ten text je hrůza. Asi to má být vtipné, ale není. Je to strašně na sílu psané, občas takové zkratkovité, nelogické. Jediné, co se mi na této knížce opravdu líbilo, byla poslední dvoustrana - jak zvířátka skákají na trampolíně a čtenář má hledat k rodičům mláďata. Škoda, tak jsem se na ni těšila a věřila, že mě po přečtení utvrdí v tom, že si ji musím ihned koupit. Nestalo se.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Spousta, spousta zvířat v seznamech

v Přečtených2x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

pro děti leporela

Autorovy knížky

Claudia Bielinsky
argentinská
2019  70%Spousta, spousta zvířat
Skrýt reklamy