Spřádači snů přehled
Barbara Erskine
Píše se rok 787 po Kristu. Z rozlehlých síní dávné Mercie vládne tvrdou rukou chladný, ctižádostivý a bezohledně výbojný král Offa. Jeho třem dcerám je souzeno uzavřít sňatky výhodné pro jejich zemi, ale vášnivé srdce nejmladší z nich, Eadburh, patří velšskému princi – muži, kterého si nikdy nemůže vzít a jehož jí rychle a krutě vezmou. Příběh o ztracené lásce, zradě a tajemstvích, která leží pohřbena pod nánosy času a více než tisíc let čekají, až je někdo odhalí. Příběh minulý i soudobý se odehrávají paralelně: některé z postav ze současnosti jako by měly svůj protějšek v dávné minulosti, kam nahlížejí ze začátku 21. století.... celý text
Literatura světová Esoterika, astrologie, okultismus Historické romány
Vydáno: 2022 , Ikar (ČR)Originální název:
The Dream Weavers, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spřádači snů. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Potvrdilo se mi, že Erskinová už není pro mě. Dřív mě bavila moc, ale teď nějak nevím, proč. Tahle kniha konkrétně byla až moc zašmodrchaná - což by nevadilo, pokud by k tomu byl důvod, ale on se žádný neobjevil. Vlastně za celou dobu se člověk nedozvěděl, ani proč se to dělo zrovna těm dvěma, ani jestli je to v jejich životě nějak posunulo, nic. Nehledě na to, že ta linka z minulosti byla taky trochu nelogická - ono jí došlo až po osmi letech, že jí otec mohl o smrti Elisedda lhát??? A potom znovu uvěřila, že je mrtvý, aby si to za pár let zase rozmyslela a jela ho hledat domů? Ani vztahy lidí v současnosti nebyly o nic lepší, nechtěla bych v takových žít. Prostě ne, Erskinovou už ne.
Dobře rozjetý historický příběh, který se ale postupně zaseknul, a tempo natolik zpomalilo, že jsem dokonce uvažovala o tom, že knihu nedočtu. Nakonec jsem to ale přece jen zvládla. Souhlasím s předchozími komentáři, že knize by prospělo výrazné zkrácení.
Dvanáctý ročník KNIHOMÁNIE startuje v pátek 21. října 2022
21.10.2022
Vychází Jenom nestvůra, Jako stín a další knižní novinky (40. týden)
02.10.2022
Kniha Spřádači snů v seznamech
Anglie středověk duchové a přízraky minulé životy prolínání minulosti a současnosti zakázaná láska esoterismus, ezoterika
2005 | Žila jsem již před staletími |
2008 | Dům ozvěn |
2019 | Strom duchů |
2014 | Nejtemnější hodina |
2017 | Spáčův hrad |
Zpočátku jsem se nemohla začíst, ale pak mě to vtáhlo do děje.
Moc mě baví příběhy o magii, duchařine a čarodějnictví, zvlášť když se prolíná současnost s minulostí.
Moc hezký příběh, který se odehrává o tisíc dvě stě let dříve.