Správná pětka na ostrově pokladů přehled

Správná pětka na ostrově pokladů
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540684/bmid_spravna-petka-na-ostrove-pokladu.jpg 5 400 400

Správná pětka, to jsou čtyři děti: Julián, Dick, George a Anna. Plus jeden pes jménem Tim. Jejich dobrodružství baví malé i velké už přes tři čtvrtě století. Komiksového ztvárnění jedné z nejslavnějších sérií literatury pro mládež se pro změnu ujala „správná dvojka", a dost nezvyklá, protože pod pseudonymy Nataël (scénář) a Béja (kresba a barva) se skrývá tým složený z otce a syna! A jak začít jinak než úplně prvním příběhem Správné pětky, který původně vyšel v roce 1942? Vydejte se s našimi hrdiny na opuštěný ostrov, kde je všechno, co správné dobrodružství potřebuje - zříceniny hradu, lodní vrak… a samozřejmě taky poklad!... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

The Famous Five: Five on a Treasure Island, 1942


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Správná pětka na ostrově pokladů. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (48)

bazyk21
05.07.2024 5 z 5

zajímavý příběh, nádherná ilustrace...

85098211
12.03.2024 5 z 5

Mám takový pocit, že mi tuto knihu hned po jejím porevolučním vydání někdo zakoupil a daroval. Možná to byli moji rodiče, nebo jsem si ji pořídila sama, ale opravdu si teď přesně nevzpomenu. Každopádně jsem si knihu tenkrát přečetla, i když jsem už dávno nebyla malé dítko ;-). No a nyní jsem si pořídila její audioverzi, která je opravdu moc hezky načtená. A také příběh jako takový se mi líbil. Sourozenci Julian, Dick a Anna se zde poprvé setkávají a postupně seznamují se svojí sestřenicí George, která má skvělého psa Tima. Kromě toho jí její maminka darovala ostrov, kam se děti samozřejmě vydávají na výpravy. Jenomže potom dojde k nálezu něčeho tajuplného - a na scéně se v této souvislosti (jak se ostatně dá tak trochu očekávat) ocitají zlí dospělí... Víc prozrazovat nebudu, za sebe musím přiznat, že jsem si ta dětská dobrodružství zase neskutečně užívala - stejně jako když jsem já sama byla v podobném věku.
A víte vy co? ;-) Taky jsem měla (spolu s mladší sestrou) takový mrňavý ostrůvek u babičky a dědečka! A byly jsme tam obě o prázdninách skoro pořád, i když měl plochu snad jen šest metrů čtverečních...


Adla173
26.02.2024 4 z 5

Správnou pětku jsem jako malá milovala a přečtení všech 21 dílů tehdy byla samozřejmost. Ani mě netrápilo, že se linie příběhů opakuje.
Teď jsme četli se třeťáky Správnou pětku v družině a byli z ní nadšení, dlouho je žádná kniha takhle nenadchla. Děj totiž není složitý, má spád a o dobrodružství není nouze.
Za důležité ovšem považuji vysvětlování genderových stereotypů, mnohdy to vedlo k velmi zajímavým debatám, až jsem byla překvapená, jak dokáží děti tuto problematiku vnímat.

No a největší miláček třeťáků? Samozřejmě že Tim!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Správná pětka na ostrově pokladů v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených724x
ve Čtenářské výzvě50x
v Doporučených20x
v Knihotéce129x
v Chystám se číst47x
v Chci si koupit25x
v dalších seznamech7x