Pětka na ostrově pokladů přehled
Enid Blyton
Správná pětka / Slávna 5 série
1. díl >
Julián, Dick, George, Anna a pes Tim zažívají první dobrodružství. A že to bylo dobrodružství! – s ostrovem, zříceninou hradu, potopeným vrakem a divokou honbou za pokladem.
Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 1999 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
The Famous Five: Five on a Treasure Island, 1942
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pětka na ostrově pokladů. Přihlašte se a napište ho.
Veľký detský sen splnený! Cítil som sa ako šiesty člen Slávnej päťky a s príbehom som nadmieru spokojný. Čo na tom záleží, že sa v knihe vyskyťli nezrovnalosti. Dôležité je, že so Slávnou päťkou zábava, dobrodružstvo a prázdniny nikdy nekončia !
Moje srdcovka. Jako dítě jsem přelouskal celou sérii a vůbec mi nedošlo, že se děj odehrává v první polovině 20. století. Jednoduše nadčasové.
Kniha Pětka na ostrově pokladů v seznamech
1992 | Pětka na ostrově pokladů |
1996 | Pětka v pasti |
2003 | Vzhůru na kouzelný strom |
1993 | Podařená dvojčata |
1997 | Pětka na Ďáblových skalách |
Tahle série mne dosud míjela, ale když jsem ji našla dostupnou jako audioknihu, rozhodla jsem se konečně zkusit - aspoň první díl. A bylo to celkem fajn.
Jedná se o vcelku zábavné prázdninové dobrodružství s určitou dávkou napětí. Autorka tu pěkně zobrazuje téma přátelství, sourozenectví versus to, jaké to je být sám, jedináček. A je to zpracované vcelku pěkně, líbilo se mi to.
Osobně mi víc od autorky sedí její série Tajemství, kde se se do těch příběhů cítila daleko víc vtažená a postavy mi víc přirostly k srdci - víc než tady. Ale to určitě neznamená, že Správná pětka je špatná věc. Pokud vás to láká, určitě zkuste.
Za sebe dávám průměrné hodnocení. Jestli budu pokračovat dalším dílem, nevím, ale jsem ráda, že jsem tuhle sérii konečně zkusila.