Sraz v kavárně Vídeň přehled
Zuzana Zimmermannová
Dopis s fotkou nevlastního syna jí adresován není, ale Helena ho díky záměně obdrží. Adresát, Helenin manžel, má již delší dobu pomníček na hřbitově, kterého se vdova Helena Müllerová straní. Alkohol, problémy s nadváhou a výpověď z bytu ji uvěznily ve čtyřech stěnách. Nákupy jí obstarává bývalý kolega, občas telefonuje s příbuznými a ironicky komentuje pořady v televizi. Pohled na fotografii přivádí Helenu na novou cestu. Vlastní děti nemá, a tak je rozhodnutá seznámit se s utajeným manželovým potomkem osobně. I přes zlomeninu nohy, kterou v opilosti utrpěla, a hospitalizaci se nevzdává, usilovně trénuje chůzi o berlích, neboť jí došel další dopis od pana Neznámého: „Sraz v kavárně Vídeň“…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sraz v kavárně Vídeň. Přihlašte se a napište ho.
Kniha se mi moc pěkně četla, děj je zajímavý, malinko napínavý až do konce a končí jinak než by si asi čtenář přál. :-) Nejsem starší čtenářka, ale kniha se mi stejně líbila a přinesla zamyšlení.
Zajímavá kniha, čtivá a má myšlenku. Člověk začne přemýšlet nad stářím. S napětím jsem čekala až do úplného konce na to setkání v kavárně, ale jak to dopadlo neprozradím. Klidně by mohlo být pokračování.
Kniha Sraz v kavárně Vídeň v seznamech
2020 | Řetízek slz |
2016 | Objížďka - Erotické povídky z autobusu |
2018 | Sběratelka |
2016 | Sraz v kavárně Vídeň |
2013 | Po staru se nedá šít |
Staré paní jsem držela palce, aby to nevzdala. Snů mohlo být méně.