Srdce v plamenech přehled
Casey Jones
Oheň dokáže spálit vše, kromě lásky. Faith schází poslední rok do ukončení studia, ale po nepříjemném rozchodu s přítelem se ocitne v prekérní situaci. Naštěstí se jí naskytne ideální příležitost – práce v malém bistru, k níž patří i možnost pronájmu malé garsonky v tom samém domě. Jedinou nevýhodou je, že hned naproti domu stojí hasičská stanice, takže tam občas bývá poněkud hlučno. Hasiči si někdy po službě zajdou do bistra na drink. Mezi nimi jsou i dva kamarádi, výmluvný a někdy trochu otravný Cory a záhadný, mlčenlivý krasavec Damon, který se tváří, jako by ho nezajímala žádná žena na světě, Faith nevyjímaje. To se ale změní. A kdo by odolal možnosti dostat se pod kůži tak zajímavému a po čertech pohlednému muži?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Srdce v plamenech. Přihlašte se a napište ho.
Kniha mě na první pohled upoutala svou obálkou. HASIČ, chápeme se, že?
Ačkoliv má kniha 206 stran, byla jsem překvapená, že to není jen romantická oddechovka, ale kniha s velkými emocemi.
Faith se nachází v toxickém vztahu, a jen tak tak unikne. Začne pracovat v baru, naproti požární stanice. A tam potká hasiče Coryho a Damona. Cory se ukáže jako hulvát, ale Damon je prostě tajuplný Adonis.
Jak už to tak bývá, ti dva si k sobě najdou cestu. Začnou spolu chodit a taky prožívat všechno okolo. Až jednou dojde k požáru….
Cory mi ze začátku připadal, jak namachrovaný blbeček i ten jeho slovník, se nedivím, že to Damona štvalo. Bohužel měl i mladší sestru, která byla opravdu nezdravě zamilovaná do Damona.
Damon, sexy hasič, s jizvou, ke které se váže jedna událost.
“Protože ta jizva, co máš na boku, jsi ty.
Závěr knihy mě dojal k slzám.
Co chci zmírnit, kniha je rozdělena na 5 části - což trošku skáče v ději. Ne, že by mi to úplně vadilo, ale kdyby měla kniha alespoň o 50 stránek víc, mohly by být některé věci dotažené do konce.
Co je zajímavé, kniha je vyprávěna z pohledů 3 postav. Kapitoly jsou krátké, najdete tu taky žhavé scény.
Jen škoda, že kniha není více o hasičích. Ty bych rozhodně přidala. Aspoň nějaký další výjezd.
Za mě doporučuju, jako romantickou oddechovku s příběhem na 1 max. 2 večery.
“Nevíš dne ani hodiny. Můžeš jen vědět, co chceš, aby bylo. A já prostě…chci být s tebou. “
Jsem rozpolcená. Knihu jsem přečetla v podstatě na jeden zátah, ale chvílemi mi vadilo, že mi autorka nenechala žádný prostor k tomu, abych si něco domyslela, iritovalo mě, jak se bílo americké prostředí s českými obraty a pobouřilo mě, jak autorka odbyla konec. Jestli by některá část knihy snesla více filozofování, tak konec, přitom působí dojmem, že ho vypráví nezúčastněný vypravěč. Kniha vyšla pod pseudonymem. Zajímalo by mě, zda autorka sledovala Chicago Fire. Proto(že) Casey .. !? Uf :D
Prokleté královny, Život na míru a další knižní novinky (13. týden)
24.03.2024
Kniha Srdce v plamenech v seznamech
Za mě přitažlivý námět, ale příběh je nevyvážený.
Je to jednohubka o 206 stranách, těžko se tedy rozepisovat. Ale to přeskakování v čase a na druhou stranu pomalý vývoj aktuální části příběhu, moc knize nepomáhá.
Myslím, že tak 2-3x přepsat a je z toho poutavá kniha.
Takto jsou to spíš zajímavé momenty.