Srdcová královna přehled
Kimmery Martin
Zadie Ansonová a Emma Colleyová jsou lékařky. Už od studií na medicíně jsou nejlepší přítelkyně, přestože jsou velmi odlišné. Dětská kardioložka Zadie je v nemocnici za hvězdu, zatímco tišší Emma bojuje každý den s drastickými případy na traumatologii. Vědí o sobě všechno – anebo to tak na první pohled vypadá. Když se do města Charlotte, kde obě žijí, přistěhuje jejich dávný společný známý, pohledný lékař s přezdívkou „doktor X“, začnou krvácet i jiná srdce než ta z operačních sálů. Jak se vypořádat s přítomností muže, který téměř zničil nejen jejich přátelství, ale i jejich kariéry, jehož však jedna i druhá kdysi milovaly?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , Ikar (ČR)Originální název:
The Queen of Hearts, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Srdcová královna. Přihlašte se a napište ho.
přesaturovaná kniha, přecpaná dvěma časovými rovinami, dvěma nezajímavými hrdinkami a jejich banální vztahem, plus dalšími zcela postradatelnými postavami. k tomu příběhy pacientů a popis procedur a jakési dvě zápletky.
výsledkem je nepřehledná nuda, přirovnatelná možná k suchým špagetám, obaleným ve sladké paprice, co nám servírovali ve školní jídelně.
ale obálka je moc hezká.
(SPOILER)
Knihu jsem četla v rámci štafety, jinak bych po ní nejspíš nesáhla. Velmi mě zaujala obálka, ta se opravdu povedla.
Příběh je vyprávěn ze dvou pohledů a ještě k tomu se tu prolíná minulost a přítomnost, což se ukázalo jako největší kámen úrazu. Nejen že se mi obě postavy neustále pletly, ale musela jsem se neustále vracet, abych věděla v kterém časovém rozmezí se zrovna nacházím. V přítomnosti i v minulosti totiž dochází k časovým skokům.
Co se týče charakteru postav, tak mi přišlo, že se z minulosti nikam neposunul, ač měly obě postavy děti, tak nedospěly.
Celou dobu jsem čekala pořádnou zápletku, ale ve finále mi to přišlo jako pořádná blbost. Nedokážu pochopit, proč z Doktora X. dělaly obě takového bubáka, celou dobu jsem měla pocit, že někoho minimálně zabil.
Líbilo se mi lékařské prostředí, některé operace byly velmi zajímavé, bohužel převládali nudné popisy lékařské práce, která neměla s hlavní dějovou linkou pranic společného a jen knihu zbytečně protahovala.
IG: @freya_zlaskykpribehum
Knižní novinky (3. týden)
06.01.2019
Kniha Srdcová královna v seznamech
Stejně jako většinu zde mě zaujala obálka, jen narozdíl od ostatních jsem neměla problém se orientovat v čase a postavách a konec mě překvapil - já bych nedokázala být tak benevolentní, potřebovala bych více času