Srpnový sníh přehled
Pete Hamill
Vyprávění o přátelství irského chlapce a opuštěného rabína, uprchlíka z Prahy, se odehrává v poválečném Brooklynu. Citlivý jedenáctiletý chlapec se seznámí s rabínem, který přežil válku a emigroval z Evropy do Ameriky. Nevšední přátelství posiluje i vzájemné vyučování americké angličtiny a jidiš. V dělnické čtvrti ale působí antisemitská tlupa místních chuligánů, kteří oba přátele vážně ohrožují. V těžké situaci může pomoci pouze zázrak. Krásné vyprávění osciluje mezi fantazií a skutečností.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Srpnový sníh. Přihlašte se a napište ho.
Větší část knížky byla celkem v pohodě, ke konci se mi i začínala dost líbit. Měla spád, akci, byla napínavá a začalo mě zajímat, jak se rozuzlí. A v tom byl kámen úrazu. V tom rozuzlení. Legenda je legenda, její zreálnění patří do pohádek, ne do románu.
Krásná i když smutná kniha objevena díky Čtenářské výzvě. Doporučuji. Život po 2.svetove válce v Americe, Brooklynu, o pristehovalcich, nevinných dětech, hloupých grazlech, jidis, víře, hakovych krizich, rabinovi z Prahy a Golemovi.
Ocenění knihy (1)
1998 -
YALSA Book Awards
(Axel Awards)
Kniha Srpnový sníh v seznamech
Krásně zpracovaný román o přátelství irského chlapce a opuštěného rabína v nelehkém prostředí poválečného Brooklynu.
Vyprávěním se prolíná realita s fantazií.