Normandie: SS útočí přehled
Leo Kessler (p)
Z historie pluku SS Wotan Válečný román z období 2. světové války popisující legendární invazi spojeneckých vojsk v Normandii. Počátkem června roku 1944 dochází ve válce k dlouho plánovanému zlomovému úderu spojeneckých sil v Normandii, známému jako Den D, který jasně ukázal fatální omyl německých stratégů. Velitel elitního pluku SS Wotan jako jediný, i přes nesouhlas nejvyššího velení německé armády, vede sebevražedný postup svých jednotek správným směrem. Další z oblíbené řady válečných románů z pera zkušeného autora, který sám jako dobrovolník prošel peklem 2. světové války.... celý text
Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: 2004 , BaronetOriginální název:
SS Attacks, 1994
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Normandie: SS útočí. Přihlašte se a napište ho.
Den D – kolik o tomto vylodění spojenců v Normandii dne 6.6.1942 bylo již napsáno a nafilmováno! Pořád se však dá najít zajímavý příběh, jak nám to právě v této knize předvedl jeden z vojáků této války Leo Kessler. Kdo zná jeho knihy ví, že jsou plné melodických prdů, omšelých frků a sprostých řečí. Rovněž popisy útoků na bodáky a ničení tanků jsou všude stejné, ale věřím, že to také stejné bylo. Hnusná smrt pro všechny, kteří se ocitli v tomto pekla byla totiž jistě stejná. Umírali a možná ani neměli čas si zavolat svou maminku na pomoc. Takhle hnusné to bylo a tak dobře nám to autor vykreslil.
Kniha Normandie: SS útočí v seznamech
2006 | Obrněný prapor SS |
2002 | Ardeny: Operace Lítice |
2002 | Charkov: Pochod smrti |
2005 | Wotan: Odvážná mise |
2001 | Směr Moskva: Pal! |
německé velení včetně Hitlera zareagovalo na vylodění velmi ležérně a zaplatilo velkými ztrátami , z Wotanu zůstalo 70 mužů