Smrt z arktické oblohy přehled

Smrt z arktické oblohy
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399923/bmid_smrt-z-arkticke-oblohy-LWk-399923.jpg 4 25 25

SS Wotan série

Duben 1940 V posádkovém městě Wittlichu na řece Mosele se úderný prapor SS Wotan připravuje na svou první bojovou operaci za 2. světové války – slavnostní vstup do Kodaně coby Vůdcova elitní formace. Hitler se rozhodl před útokem na Francii obsadit Dánsko a Norsko, protože potřebuje železnou rudu z norského přístavu Narvik. Uprostřed příprav se náhle objeví bývalý důstojník Wotanu Kuno von Dodenburg, který s hrstkou dobrovolníků bojoval na podzim 1939 po boku Wehrmachtu v Polsku. Proti vůli velitele Supa žádá o dobrovolníky, kteří by provedli speciální výsadek v Norsku. Tajná mise, schválená osobně Hitlerem, má za úkol přistát v neutrálním Norsku a odříznout klíčovou železnici, po níž se převáží železná ruda. Jenže německá tajná služba mezitím zjistila, že také Churchill plánuje invazi do Norska, aby zastavil přepravu rudy do Říše. V závodě s norskými partyzány, britskými bojovníky na lyžích a krutým zimním počasím míří hrstka dobrovolníků SS po svém prvním vzdušném výsadku k velkému přístavu. Budou tam včas? Pokud ne, Britové možná dokážou zvrátit průběh války.... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Baronet

Death's Eagles, 1998

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt z arktické oblohy. Přihlašte se a napište ho.

Camel-9
03.12.2019

Dobré čtení, tento autor se mi moc líbí. Způsob psaní je realistický. Vtáhne čtenáře do děje.

čef
05.06.2018 5 z 5

Zajímavá etapa války - boj o Narvik v průběhu obsazení Norska v roce 1940. Opět beletristicky poměrně věrně a napínavě popsána tak, jak je u autora zvykem. Elitní SS útvar Wotan opět bezohledně řádí v duchu hesla "Žijte život rychle a sladce a pokuste se stát hezkou mrtvolou". Je to sice fikce, ale podložená, čtivá a pro mne tedy atraktivní.

michal9632
30.12.2016 5 z 5

Další kniha od autora Leo Kesslera popisující dobrodružství a hru o život úderného pluku SS Wotan. Tentokrát je děj přesunut do Norska.

Kniha Smrt z arktické oblohy v seznamech

Leo Kessler (p)
britská, 1926 - 2007
2006  82%Obrněný prapor SS
2002  82%Ardeny: Operace Lítice
2002  83%Charkov: Pochod smrti
2005  88%Wotan: Odvážná mise
2001  86%Směr Moskva: Pal!