Stačí iba dotyk přehled
Colleen Oakley
Podmanivý, dojímavý a nevšedný príbeh o sile ľudského srdca Jubilee Jenkinsová odmalička trpí nevšednou chorobou: je alergická na ľudský dotyk. Keď na strednej škole takmer prišla o život po prvom bozku, stala sa samotárkou. Po matkinej smrti je však nútená postaviť sa zoči-voči svetu a jeho nástrahám. Zamestná sa v knižnici, kde sa zoznámi s úctovníkom Ericom a s jeho adoptívnym synom Ajom. Chlapec prežil traumu, lebo rodičia mu zahynuli pri páde lietadla a viní sa z toho. Hoci je svojský, s Jubilee si akoby zázrakom rozumie. Eric sa musí vyrovnať s Ajovou labilnou povahou a popritom rieši rodinné problémy s dcérou z prvého manželstva. Aj Eric sa spriatelí s Jubilee, v ktorej nájde oporu, a zaľúbi sa do nej. Zaumieni si, že si k nej nájde cestu prostredníctvom kníh a že ju naučí milovať život. Stačí iba dotyk, aby bol šťastný. Stačí iba dotyk, aby zomrela. Stačí iba dotyk a príbeh o láske dvoch ľudí vás chytí za srdce a nepustí až do poslednej strany.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2017 , Fortuna Libri (SK)Originální název:
Close Enough to Touch, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stačí iba dotyk. Přihlašte se a napište ho.

Takhle má vypadat romantika. Příběh mě moc bavil. Jub, Eric, Aja - sympatické postavy.
"Co to na té tmě je, že člověka láká tolik prozradit?" (Přesně!, nechápu :-)
"Láska bývá někdy úplně praštěná. Člověk nikdy neví. Milovat lidi, věřit lidem. Vždycky je to riziko. A existuje jen jeden způsob, jak zjistit, jestli to za to stojí."
"Láska je chaos. Nepřichází k nám v dokonalé krabičce, zabalená a s mašlí. Je spíš jako dar od dítěte, načmáraná pastelkami a pomačkaná. Nedokonalá."
„Jestli jsem se něco naučila, tak to, že láska je chaos. Nepřichází k nám v dokonalé krabičce zabalená s mašlí. Je spíš jako dar od dítěte, načmáraná pastelkami a pomačkaná. Nedokonalá. Ale stejně je to vždycky dar.“
„Jak může dítě věřit na lásku, když jeho rodičům láska došla?“
Kniha Stačí iba dotyk v seznamech
v Mé knihovně | 193x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Je těžké si představit člověka, kterého může zabít dotyk pokožky na pokožku, nemožnost jakéhokoliv fyzického kontaktu. Jubilee má tímto strašně zkomplikovaný život od dětství, kdy byla vyloučena z kolektivu ostatních dětí, až po dospělost, kdy toužila po doteku milovaného muže. Příběh je plný dalších postav s různými jinými problémy, ale je velmi milý, místy vtipný a také samozřejmě dojemný.
…láska je chaos. Nepřichází k nám v dokonalé krabičce, zabalená a s mašlí. Je to spíš jako dar od dítěte, načmáraná pastelkami a pomačkaná. Nedokonalá. Ale stejně je to vždycky dar.