Stalin a období stalinismu přehled

Stalin a období stalinismu
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/308593/bmid_stalin-a-obdobi-stalinismu-x3X-308593.jpg 5 3 3

Jeden z nejúspěšnějších diktátorů 20. století. Publikace představuje analýzu celé stalinské éry, zabývá se kultem jeho osobnosti, proč mohla být tak úspěšná a jaký je její vliv i dnes. Stejně jako u předešlé publikace z této série i zde čtenář najde kromě samotného výkladu i řadu citovaných historických dokumentů, které mu mohou pomoci vytvořit si širší obraz o osobnosti Stalina i jeho době. Nechybí také chronologický přehled a podrobné mapky.... celý text

Literatura faktu Historie Vojenství
Vydáno: , CPress
Originální název:

Stalin and Stalinism


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stalin a období stalinismu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Jack93
18.08.2016 4 z 5

Britský historik Martin McCauley nabízí na malé ploše poměrně detailní výklad politické kariéry J. V. Stalina. Nechybí ani slovníček stručně charakterizující nejdůležitější pojmy a osobnosti SSSR. Ani po přečtení knihy jsem nepochopil podstatu a význam neuvěřitelně rozsáhlých čistek proběhnuvších ve 30. letech. Ale copak se dá myšlení lidí typu Hitlera, Stalina nebo Mao Ce-tunga pochopit?

Ubírám jednu hvězdičku, protože značnou část knihy tvoří dokumenty, které jsem přelouskával s bolestí místo s radostí. Přišly mi poměrně zbytečné a na úkor většího výkladu o tehdejší době. I tak šlo o velmi zajímavé počtení, kterému je ovšem třeba věnovat pozornost, jinak vám unikne řada faktů.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Stalin a období stalinismu v seznamech

v Přečtených3x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit1x