Stalo se zítra přehled
Ivo Železný , * antologie
Stalo se zítra tvoří jednu z největších antologií science fiction v češtině. Science fiction u nás žije a daří se jí skvěle, ať už jde o cesty na neznámé světy, cesty časem, setkání s mimozemšťany, pátrání po záhadách budoucích světů nebo soužití s roboty a androidy. Science fiction může být a je různorodá. Povídky a novely v této antologii mají společné jedno: nenudí.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stalo se zítra. Přihlašte se a napište ho.
Více či méně zajímavé povídky, vše čtivé, ale rozhodně nejvíc z celé antologie vyčnívá Den a noc J. Velinského. Doporučuji tím pádem i další příběhy investigativního novináře Christyho Bigse, stojí za to.
Domnívám se, že celkem povedená poměrně rozsáhlá antologie 39 povídek z tehdejšího Československa. Jako všechny antologie obsahuje samozřejmě povídky více i méně povedené. Podle mého názoru je těch lepších daleko více :-) Povídky jsou žánrově docela pestré, takže každý si může najít něco vhodného pro sebe, což je další plus.
Kniha Stalo se zítra v seznamech
v Mé knihovně | 164x |
Část díla
Achillovy svaly
Ariel
Bedýnka se modře rozzářila
Buďmež zemi lehcí!
Cizinci
1984
To je vždycky tak těžké, ohodnotit knihu povídek. Obecně bych řekla, že lepší je první půlka knihy, Z mimozemských příběhu se mi líbily asi jen dva. Knížka má něco málo přes 400 stran, což by nemuselo vypadat nějak špatně, kdyby ta písmenka nebyla tak zatraceně malinká :)