Padlí hrdinové přehled
Dafydd ab Hugh
Star Trek - Hluboký vesmír devět série
Oddíl cizích válečníků se dožaduje propuštění vězněného druha – o němž nikdo na Deep Space Nine jaktěživ neslyšel – a komandér Benjamin Sisko se ocitá uprostřed vražedného sporu. Těžce vyzbrojení bojovníci zaútočí na stanici a Sisko s posádkou se je zoufale snaží odrazit, aby zachránili životy obyvatel na palubě. Podivné zařízení z kvadrantu Gama navíc mezitím přeneslo ferengského barmana Quarka a šéfa bezpečnosti Oda tři dny do budoucnosti na liduprázdnou stanici Deep Space Nine. Chtějí-li ji zachránit, musejí zjistit, proč vůbec k invazi došlo, a najít cestu zpátky časem. Dramatický návrat na stanici Deep Space Nine, která čelí naprosté zkáze!... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2009 , Laser-books (Laser)Originální název:
Fallen Heroes, 1994
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Padlí hrdinové. Přihlašte se a napište ho.
Mám rád když star trekovské příběhy respektují pravidla seriálu, a ideálně jsou nerozpoznatelné od epizod. Rebelantsví autora vyjádřené přáním pobít všechny postavy mě tudíž příliš nepovzbudilo. Netrvalo to ovšem dlouho a tato vize si mě získala. Jeho příběh je svižný a na univerzum překvapivě temný survival, občas přesahující až do hororu. Dovedl bych si ho představit zfilmovaný někým jako je James Wan - a on si o zfilmování říká, protože některé scény jsou přímo lahůdkové. Nebýt poslední kapitoly, kdy posádka velína asi zmagořila, bylo by to za plný počet.
Hlavními hrdiny příběhu jsou Odo a Quark, kteří společně musí zachránit DS9 před útokem neznámým mimozemšťanů. Kniha je opravdu dobře napsaná a cizí mimozemšťané jsou opravdu nebezpeční, navíc se jedná spíše o akční příběh než o politickou hru, což jsem ocenila. Od začátku je jasné, že musí nastat nějaký reset, takže nejde o to, že k němu dojde, ale jak k němu dojde.
Kniha Padlí hrdinové v seznamech
v Mé knihovně | 48x |
2004 | Po kolena v mrtvých |
2005 | Peklo na Zemi |
2006 | Konec hry |
2006 | Pekelné nebe |
2009 | Padlí hrdinové |
Má první přečtená kniha ST. V průběhu čtení jsem sledoval seriál DS9, který jsem viděl naposledy v 90.letech, abych se zorientoval a přiblížil si postavy vizuálně i charakterově. Takřka ihned jsem si oblíbil věčně nedůvěřivého měňavce Oda a notorického šejdíře Quarka, kteří v knize mají velký prostor k řešení pruseru a napadání se. Kniha se čte svižně a hurá na další počin.