Masky přehled
John Vornholt
Star Trek - Nová generace série
Planeta osídlená lidmi před dvěma sty lety se pod vlivem nepříznivých přírodních podmínek nachází na úrovni feudální společnosti, kde se spory řeší násilím a vítězí právo silnějšího. Její obyvatelé se kryjí maskami odpovídajícími jejich společenskému postavení. Do tohoto prostředí je z vesmírné lodi transportován výsadkový tým, aby zajistil bezpečnost velvyslanci Federace, který má nalézt vládce planety a navázat s ním kontakt.... celý text
Literatura světová Sci-fi
Vydáno: 2002 , Laser-books (Laser)Originální název:
Masks, 1989
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Masky. Přihlašte se a napište ho.
Myslím že docela pohodová knížka. Pozoruhodně popsaná kultura na planetě kde se vše odehrává. Hlavně to jak celé to nošení masek vzniklo je vtipné ale vlastně i pravděpodobné. Malá skupina lidí na nehostiném místě si může vytvořit náboženství i z docela obyčejných věcí.
Tentokrát se příběh přesunul z Enterprise dolů na planetu, kde lidé nevycházejí na ulici bez masky na obličeji. Masky jsou součástí oblečení a také určují společenský status. Velkým plusem knihy je, že se výsadku účastní i kapitán Picard a hraje hlavní roli v příběhu, ve kterém pátrají po jedné konkrétní masce a seznamují se s méně či více příjemnými obyvateli planety.
Kniha Masky v seznamech
Za mě suprové spojení scifi a fantasy. Nebýt toho, že to bylo ze série ST, řekl bych, že to je "dračák"