Vyhnanci přehled
Howard Weinstein
Star Trek - Nová generace série
< 14. díl
Obyvatelé planet Alaj a Etolos jsou už tři sta let zapřisáhlými nepřáteli. Když ale oba světy zasáhne strašlivá pohroma, jeden bez druhého nemohou přežít. Čas běží a kapitán Picard se svou posádkou dostávají za úkol vyjednat mezi znesvářenými stranami mírovou dohodu a zahájit záchranné operace. Některé frakce by však raději nechaly obě planety zahynout a nezastaví se před ničím, aby zabránily míru. Posádka lodi Enterprise je záhy lapena v síti pletich a terorismu, které vrcholí obrovskou pomstou – pomstou, která má zničit jak oba světy, tak Enterprise.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2008 , Laser-books (Laser)Originální název:
Exiles, 1990
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vyhnanci. Přihlašte se a napište ho.
Téma tohoto příběhu je sice dost omšelé, ale naštěstí jsou silné stránky knihy jinde. Děj je jasně předpověditelný, protože tu máme dva znepřátelené národy, které málem neví, proč se nenávidí. A úkol Enterprise je jasný, dát je opět dohromady. Přesto se kniha velmi dobře čte, je svižně napsaná, překlad na slušné úrovni a je zábavné sledovat, jak se posádka Enterprise vypořádává s nástrahami, které se jim pletou do cesty. Dalším všudy přítomným motivem je ochrana životního prostředí, která do tématu skvěle zapadá a nutí čtenáře se alespoň trochu zamyslet, co by se jednou mohlo přihodit i Zemi.
Kniha Vyhnanci v seznamech
Ve světle zrůdně racionálního meziplanetárního konfliktu Eminiaru VII s Vendikarem tahle rádoby trpká roztržka bledne, takže autor musel vytáhnout jiné trumfy. Bohužel jen blafoval, protože zápletka která mě napadla na první dobrou se opravdu udála a řešení které se přímo nabízelo se opravdu použilo. Kdyby to byla epizoda Nové generace, byla by v sedmé sezóně, kdy už nápady docházely a kvalita kolísala kolem průměru.