Darth Bane: Dynastie zla přehled
Drew Karpyshyn
Star Wars - Darth Bane série
< 3. díl
Vždy dva mají být; ne více, ne méně. Jeden aby moc ztělesňoval, druhý aby po ní toužil. Uplynulo dvacet let od doby, co Darth Bane, vládnoucí Temný pán ze Sithu, zničil pradávný řád oddaný temné straně a přetvořil ho pravidlem dvou: jeden mistr, aby držel moc a předával moudrost, a jeden učeň, aby se učil, a nakonec vyzval a porazil mistra v souboji na život a na smrt. Ale Baneova učednice Zannah se zatím neukázala být hodnotnou nástupkyní. S rozhodnutím, že sithský sen o nadvládě nad galaxií nezemře spolu s ním, Bane přísahá, že odhalí tajemství zapomenutého Temného pána, které zajistí Sithům nesmrtelnost – a jemu také. Zannah ví, že mistr o ní začíná pochybovat, a tak připravuje jeho pád a chystá se mu konečně vyrvat titul Temného pána ze Sithu. Pronásleduje mistra z ponurých hlubin zpustošeného světa do pouštního tábora, kde bude o osudu temné strany rozhodnuto poslední smrtelnou ranou světelným mečem.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2017 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
Star Wars: Darth Bane Dynasty of Evil, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Darth Bane: Dynastie zla. Přihlašte se a napište ho.
Příběh poutavý a hezky napsaný, a doporučuji přečíst tento závěrečný díl trilogie. Jen teda za mě mírně zklamání závěrečným střetem od kterého jsem čekal více.
Vyvrcholení trilogie skončilo tedy nečekaně. Nechci spoilovat, ale Bane se zaměřil na nejtemnější rituál ze všech - nesmrtelnost pomocí přenosu vědomí. Musí proto najít svatyni a holokron prastarého Darth Andeddua a ponořit se do nejtemnější části Síly.
Finální souboj s Darth Zannah je nevyhnutelný - učedník Sithů bude vždy toužit po moci a získá ji jen svržením svého mistra. Pravidlo dvou musí pokračovat!
Kniha Darth Bane: Dynastie zla v seznamech
Skvělé zakončení trilogie. Líbilo se mi propletení postav z minula a závěrečný souboj je trošku předvídatelný, ale i tak super.