501. legie (2015) | Databáze knih

501. legie přehled

501. legie
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275460/bmid_501-legie-0uH-275460.jpg 4 43 43

Jediové byli zdecimování velkou čistkou a Republika padla. Bývalí členové republikových komand, nejlepších speciálních jednotek v celé galaxii, klonovaných z Janga Fetta – se najednou ocitnou na opačné straně a v nové zbroji. Někteří se rozhodnou dezertovat a uprchnou na Mandalore, kde skupina žoldnéřů, odpadlických klonovaných vojáků a bývalého Jedie pod vedením Kala Skiraty vytváří hnutí odporu proti imperiální moci. Jiní, včetně mužů z jednotek Delta a Omega, nyní slouží v imperiálních komandech 501. legie, jež je přímo podřízena Darthu Vaderovi a pronásleduje uprchlé Jedie a dezertéry. Pro Darmana, jenž se musí vyrovnat se ztrátou své jediské ženy a odloučením od malého synka, jde o mučivou zkoušku věrnosti. Není jediný, kdo musí prověřit do krajnosti pevnost bratrských vazeb a přehodnotit hluboko zakořeněné představy. V divokých nových pořádcích však nezbývá nic jiného než odsunout stranou staré spory a spojit se proti mnohem větší hrozbě.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Alicanto (Egmont ČR)

Star Wars - Imperial Commando: 501st, 2009

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 501. legie. Přihlašte se a napište ho.

ArkAngel
12.03.2023 3 z 5

Kvalitativně nejhorší díl to určitě není, ale na druhou stranu je 501. legie ve strašné nevýhodě, že bylo pokračování zaříznuto a dějové linky už dokončeny nebyly. Travissové se vlastně ani moc nedivím, když jí Lucas s Filonim všechno překopali, ale co se dá dělat. Některé prvky díla byly pak víceméně využity při tvorbě Vadné Várky, která jede v něčem podobné zápletky, ale Imperiální komando jako takové už asi pořádně nikdy neuvidíme. Leda by se rozhodli něco podobného využít v dalších řadách již zmíněného animáku.

monkal
28.10.2022 5 z 5

Největším problémem této knihy je, že příběh měl pokračovat, ale bohužel se tak nestalo. Děj není uzavřený a celkově tak kniha působí divně. Některé původní hlavní postavy jsou upozaděni a objevují se zde původně vedlejší charaktery nebo postavy z jiných knih, což ale vůbec nevadí. Z knihy jsem měl poněkud smíšené pocity a vlastně doteď nevím, jak se k ní postavit. Některé pasáže jsou fajn, mají spád a děj, Jindy je to neskutečná nuda a člověk čte mezi řádky nebo rovnou obrací celé stránky. Vůbec nevím, jaké hodnocení dát. Tři hvězdy mi přijdou málo, čtyři zase moc, takže asi něco mezi tím.

JanHrnecek
14.09.2022 3 z 5

V téhle knize mělo přijít vyvrcholení toho všeho, co jsme v předchozích Republikových komandech četli. Místo toho spisovatelka udělala v příběhu další uzle a z některých hlavních sympatických hrdinů, udělala postavy, na které člověk začne být alergický. Škoda.

Kniha 501. legie v seznamech

v Mé knihovně67x