Půlnoční horizont přehled

Půlnoční horizont
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512144/star-wars-vrcholna-republika-pulnoc-Xx8-512144.jpg 3 13 13

Útoky Nihilů ohrožují samotné galaktické Jádro. Republice se podařilo zahnat nihilské nájezdníky na útěk a zdá se, že se konečně objevuje světlo na konci tunelu. Pak ale přijde zpráva o podezření na útok Nihilů na průmyslovém kosmopolitním světě Corellii.Na planetu jsou vysláni mistři Jedi Cohmac Vitus a Kantam Sy spolu s padawany Reathem Silasem a Ramem Jomaramem. Reath a Ram se zde spojí s mladou osobní strážkyní Crash, aby pronikli mezi corellianskou elitu. Jejich mistři zatím sledují diplomatičtější cesty.... celý text

Literatura světová Sci-fi
Vydáno: , Alicanto (Egmont ČR)

The High Republic: Midnight Horizon, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Půlnoční horizont. Přihlašte se a napište ho.

Warloss
22.10.2024 4 z 5

Musím říct, že tato kniha byla nejslabší z celé série, kterou jsem si velmi oblíbil.
Ze začátku to bylo takové čtení pro děti, ale v pozdějších fázích knihy vše krásně vygradovalo a konec to už byl mazec včetně obrovského překvapení v podobě grandmastera :-)
Za první polovinu 3*, za druhou jasných 5*
Už se těším na další díly a doufám, že Egmont brzy s něčím přijde i když mě teď čeká celý Nový řád Jedi a to je na dlouho.

Haitower
29.12.2023 2 z 5

Mně osobně se série Vrcholná Republika, jakožto odpočinková četba, líbí. Je to ostatně konečně příběh ze světa Star Wars, který jen nedojí už známé postavy, ale snaží se přijít s vlastními.

Tenhle díl jsem ale dočetl jen s obrovským sebezapřením. Posledních cca 60 stránek je docela dobrých a čtivých, ale zhruba 4/5 knížky jsou nic neříkající a zmatečné dějové linky, které se střídají v průměru asi po 2 stránkách a nedá se v nich moc dobře vyznat.

Navíc de facto knížka vůbec neposouvá děj této série a je jen jakousi odbočkou, za to jde ale o masivní propagandu LGBT+ komunity našroubované na svět SW příšerně na sílu - přitom tato témata by se krásně dala otevírat pomocí různých typů bytostí, ale tady vidíme jen 4 lidské lesby, 2 lidské gaye a 1 lidského nebinárního rytíře - navíc jejich sexualita je v knize jen proto, aby tam byla a samotný děj se díky ni vůbec nepohne.

Forest66
28.10.2023 2 z 5

Tahle knížka má mnoho, co by se tomu dalo vytknout, ale má i své světlejší stránky, takže vyloženě zatratit bych si ji také nedovolil. Rozhodně je to slabší kousek celé už tak slabé série (to se dá ale říct o většině z Disneyho "kánonu") a děj v podstatě působí jako deja vu k Sílící bouři. Je tady strašné znát, že tahle série už se jen vleče, nemá co nového nabídnout a opakuje se. Navíc je tak přecpaná protěžování sexuálních menšin, až si nejsem jistý, jestli je to sci-fi nebo LGBT román zasazený do SW kulisy. Další věc, co hodně narušuje děj, jsou neustálé odkazy na události, které nikdy nevyšli knižně, jen formou komiksů, průvodců atp. a ještě ne u nás.
Co se naopak povedlo, jsou většinou postavy, které byly až na výjimky vtipné a sympatické. Když odhlédneme od naprosto zbytečné dějové linky z historie, je knížka i docela čtivá a až na pár faktických nesmyslů docela promyšlená. Lépe, než už zmíněná Sílící bouře, která se strašně vlekla.

Zatmění, Řeka času a další knižní novinky (17. týden)

23.04.2023

Kniha Půlnoční horizont v seznamech