Staré řecké báje a pověsti přehled
Eduard Petiška
![Staré řecké báje a pověsti Staré řecké báje a pověsti](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/120107/bmid_stare-recke-baje-a-povesti-JmX-120107.jpg?v=1601811438)
Půvabné Petiškovo převyprávění řecké mytologie je určeno čtenářům od 9 let. Čtenář navštíví rozmanité starověké kraje, seznámí se se záhadnými bytostmi a podivuhodnými zvířaty, pozná moc i slabosti olympských bohů a v úžasu se zastaví před odvážnými skutky a dobrodružstvími bájeslovných hrdinů, promlouvajících přes propast času svou životností i dnes.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Staré řecké báje a pověsti. Přihlašte se a napište ho.
![Hradčiatko Hradčiatko](https://www.databazeknih.cz/img/users/47_/472668/m_hradciatko.jpg?v=1737123612)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Nezabudnuteľné a pútavé i po rokoch od povinného čítania. Bavilo ma to, samozrejme, niektoré príbehy zaujali viac, iné menej, ale celkovo je to bezpochyby hodnotné dielo, až by som sa odvážila tvrdiť, že v oblasti zahraničných bájí a povestí v našej slovenskej a českej literatúre stále neprekonané.
![Kopretinka784 Kopretinka784](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/319982/m_kopretinka784-sM0.jpg?v=1646039391)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Díky výzvě jsem se podruhé v životě začetla do řeckých bájí a zavzpomínala na povinnou školní četbu, která mně vůbec nevadila. Už od dětství je totiž četba knih aktivitou, bez které si nedokážu svůj volný čas představit.
Pravidla hry, Léčebna a další knižní novinky (15. týden)
07.04.2024
Knižní novinky (37. týden)
08.09.2019
Kniha Staré řecké báje a pověsti v seznamech
v Přečtených | 4 416x |
v Mé knihovně | 1 206x |
pro děti pověsti česká literatura starověk bohové pro mládež řecká mytologie báje hrdinové dějiny pro děti a mládežAutorovy další knížky
2005 | ![]() |
1975 | ![]() |
1996 | ![]() |
1986 | ![]() |
1987 | ![]() |
Četla jsem ve formě povinné četby do školy a knížka mě opravdu bavila. Občas si takové knihy ráda přečtu