Staré šumavské legendy přehled

Staré šumavské legendy
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539631/bmid_stare-sumavske-legendy.jpg 4 3 3

Staré šumavské legendy zpracoval zkušený autor zcela ojedinělým a unikátním způsobem, a to s respektem k jejich původnímu znění. Jsou působivě podané jako napínavé příběhy z dávných dob Šumavy. V deseti kapitolách jsou zachyceny i dosud nikým nepublikované pasáže z prastarého lidového vyprávění, dozvíte se tak mimo jiné, co tropil nebezpečný Klepálek, kdo zneužil dar Lesní matky nebo co má na svědomí Morová bába.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Staré šumavské legendy. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (1)

Jane2016
28.09.2024 5 z 5

Není to tak dávno, co jsem přečetla knihu, která vyprávěla legendy o strašidlech, hastrmanech, hejkalech a dalších stvořeních z naší české zemičky. Kniha mě nadchla, a chtěla jsem víc! A právě v momentu hledání jsem narazila na tuto knihu. Ihned jsem se pustila do čtení a ještě, že tak!

Příběhy totiž byly děsivé, napínavé a moc mě bavily. Z každého příběhu doslova čiší mystika a tajemství. Od knihy jsem dostala přesně to, co jsem očekávala. Jsem ráda, že jsem na ni narazila v pravou chvíli. Splnila nejen má očekávání, ale dokonce je i předčila. Líbilo se mi, že mě vtáhla do světa českých legend a příběhů, které často zůstávají zapomenuty.

Skvělé, zajímavé a poučné čtení. Pokud máte rádi oblast Šumavy, nebo legendy a napínavé příběhy, takhle kniha by Vás jednoznačně neměla minout.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Staré šumavské legendy v seznamech

v Přečtených5x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit4x