Šťastná sedmička přehled

Šťastná sedmička
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/252324/bmid_stastna-sedmicka-252324.jpg 4 218 218

Willow Chanceová je dvanásťročný génius. Je posadnutá rastlinami a medicínou, obzvlášť chorobami. Jej záľubou je počítať po siedmich. Sedmička má v jej živote zvláštny význam, a tak ju považuje za dokonalé číslo. Sympatická Willow si cestu k ľuďom hľadá len ťažko. Bodaj by nie, s takým mudrlantom sa nevychádza ľahko. Aj pre učiteľov je tvrdým orieškom, k výchovnému poradcovi chodí ako na klavír. Nemá takmer žiadnych priateľov, okrem dvoch vietnamských súrodencov. Rozpráva sa s nimi, ako inak, po vietnamsky. Život tohto neobyčajného dievčaťa sa však nečakane zvrtne, keď jej milovaní adoptívni rodičia tragicky zahynú. Hlboký smútok prekonáva Willow vďaka nezlomnej energii, túžbe po poznaní, ale najmä vďaka priateľom. Bohužiaľ hrozí, že čochvíľa stratí aj ich. Román od americkej autorky Holly Goldbergovej Sloanovej je vtipný, láskavý a dojímavý. Vďaka nemu pochopíte, ktorí siedmi ľudia sú najdôležitejší vo vašom živote.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (SK)

Couting by 7s, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šťastná sedmička. Přihlašte se a napište ho.

lenkaabooks
19.09.2023 3 z 5

Dvanáctiletá Willow - geniální dívka s mnohými znalostmi, takový outsider mezi ostatními dětmi. A právě ona ztratí svou jistotu - adoptivní rodiče zemřou. Ve chvíli zoufalství se však objeví pomocné ruce nové rodiny.

JointlieKat94
05.06.2023 3 z 5

Celkově bych dala něco mezi 3 a 4 *, tak volím střed. 3.5*

Knihu jsem přečetla za dvě cesty vlakem, tak asi 7 hodin. Četla se lehce. Příběh utíkal..

Knihy o takových dětech, ať už jen autistických, nebo geniálních mám ráda a mám jich už pár ve sbírce. Původně jsem myslela, že tato bude patřit k nim. No ale jak jsem se zmýlila.

Kniha mi přijde těžko uvěřitelná. Je tam spousta věcí, které se prostě v tomhle světě, podle mě, stát nemůže. Geniální dítě, které má přehled o všech oblastech? V několika věcech jsem se sama poučila, no ale..

Nevím, čekala jsem asi trochu něco jiného.

simca9342
28.02.2023 5 z 5

Willow je dvanáct a je úplně obyčejná holka. Až na jednu věc- je geniální, určuje diagnózy skoro všech nemocí a miluje přírodu.
V nervech nebo úzkosti,strachu ji uklidňuje počítání násobků sedmi. S velkou a emocionální tragédii, která ani nemůže být větší ji pomáhá překonat nový psycholog , taxikář cizího původu a kamarádka z Vietnamu. Povede se jim to?
Nevím jak ostatní, ale zdá se mi ,že je Willow divka s prvky autismu. Mám takovou kamarádku - viz můj komentář u knihy Řvi potichu brácho.

Kniha Šťastná sedmička v seznamech