Stát se moudrým mužem přehled
Richard Rohr , Joseph Martos
Autor dovede oslovit a zaujmout muže po celém světě svými pronikavými úvahami o křesťanském zrání mužů uprostřed společnosti, která se žene za hodnotami, jež člověka nemohou naplnit, uspokojit, připravit na chvíle krizí a zkoušek. Jedná se o rozsáhle přepracovanou knihu Cesta divokého muže, která u nás vyšla před 5 lety a oslovila široký okruh mužů v jejich hledání mužské identity a spirituality. Rohrovo dílo zraje jako dobré víno a tato kniha přináší řadu nových hlubokých podnětů (zvláště v nově zařazených kapitolách) všem, kdo jsou na cestě. ... celý text
Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: 2007 , CestaOriginální název:
From wild man to wise man. Reflections on male spirituality., 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stát se moudrým mužem. Přihlašte se a napište ho.
Kompas, který je dobré vytáhnout, když se chlap ztrácí. Rohr je génius a máme štěstí, že má tak tvořivého ducha. Snad toho ještě napíše spoustu.
Byt se jedna o knihu katolickeho kneze, je pristupna a uzitecna pro vsechny muze, kteri se v soucasne spolecnosti ztraceji, kteri klopytaji v bahne pseudopovinnosti a predsudku.
Kniha Stát se moudrým mužem v seznamech
Teoreticky jde o knihu pro věřící muže, ale mužská identita a spiritualita tvoří jen část, někde jde spíš o výchozí bod než o téma. Rohr často mluví i o moderní společnosti a o tom, kde jsme udělali chybu, věnuje se také vztahům. Kniha je plná podnětných myšlenek, ne vždy se čte snadno, zároveň autor nic zbytečně nekomplikuje, naopak. Text vynikne zvlášť ve srovnání s jinými díly, které se věnují současné krizi mužství – františkán Rohr je v mnohém o poznání konkrétnější a srozumitelnější a jeho kniha užitečnější a praktičtější.