Štědrý kluk z hračkářství bratrů Svátků přehled
David Litchfield
Mikuláš vypomáhá svým třem strýčkům v hračkářství, které je proslulé po celé zemi. Strýc Johan tam hračky vyrábí, strýc Alois je kontroluje a strýc Antonín jim vdechuje… jak jen se tomu odborně říká? Ach, ano – kouzlo! Jednoho dne, po pozoruhodném setkání s holčičkou Lotkou, se Miky rozhodne obdarovat hračkami všechny děti ve městě. Musí překonat řadu překážek, ale nakonec se vše podaří. A nejen to. Položí tím základ vánoční tradici, díky níž se všem dětem na světě jeden den v roce rozzáří oči radostí...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Štědrý kluk z hračkářství bratrů Svátků. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Knížka čtená dceři. Je to vlastně příběh/komiks o tom, jak se zrodila myšlenka dávat dárky všem dětem na světě, proces nadílky (sobi, komín) a Santa samotný. Mě se líbilo grafické zpracování knihy. Nebylo to špatné, ale asi to více ocení děti, kterým nosí dárky právě Santa. Líbila se mi použitá jména: strýčkové Alois, Johan a Antonín Svátkovi, Mikuláš a Lotka. „Tenhle dobrý konec byl vlastně teprve začátek.“ 3,5*
Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)
15.10.2023
Kniha Štědrý kluk z hračkářství bratrů Svátků v seznamech
v Mé knihovně | 4x |
(SPOILER) Nejdříve jsem si myslela, že je to příběh toho, jak vzniklo dávání balíčků na Mikuláše a byl to zmotaný Mikuláš a Santa. Dětem se líbilo. Ilustrace pěkné.