Stehy přehled

Stehy
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538108/bmid_stehy-663c9474e57ac.jpg 4 428 428

Do butiku úspěšné návrhářky Lucie vejde Anna, mladá studentka filozofické fakulty, která si chce koupit nový kabát. Nesetkává se jen zákaznice s prodavačkou, ale především milenka s manželkou. Anna udržuje tajný poměr s Luciiným manželem a přišla pohlédnout do očí své konkurentce. Netuší však, že Lucie přesně ví, kdo do butiku vkročil. Atmosféra houstne a ožívá příběh dvou rozdílných životních cest, jejichž středobodem je jeden osudový muž. Stehy na nastřádaných ranách se napětím začínají párat a je jen otázkou času, kdy bolest začne být nesnesitelná. Sára Zeithammerová: STEHY/ Čte Anežka Šťastná a Petra Bučková / Režie Alexandra Bauerová / Zvuk, střih, mastering David Pravda / Hudba Ivan Acher / Natočeno ve studiu MIXING.TODAY. / Produkce David Pravda / Supervize Kateřina Višinská / Vydala Euromedia Group a.s. - Témbr, 2023 STEHY Copyright © Sára Zeithammerová, 2022 All rights reserved Vydala Euromedia Group, a. s., v edici Listen, 2022... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stehy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (102)

Allla9
včera 3 z 5

Hlavní postavy jsou manželka, milenka a jeden muž, nevěrný manžel. Na knížku jsem se těšila, ale přišla mi chaotická. Vždy jsem musela přemýšlet, která z žen právě vypráví příběh svýma očima.

SynD
16.06.2024 1 z 5

zkraje mě velmi navnadil autorčin jazyk, moc se mi líbí, jak zachází s češtinou. ale když mi došlo, o čem bude pojednávat, cítila jsem nemalé zklamání.

Stehy jsou stokrát omletá, obnošená story o dvou (resp. 3) nezajímavých a nesympatických postavách v milostném trojuhelníku.

obě ženy od sebe navíc odlišuje jen věk a kulisy, jinak je jejich vnitřní jazyk stejně odtažitý a sebestředný, plný snobismu, zbytné necitelnosti a tragédií. jako by celou knihu vyprávěla jedna jediná ženská postava.

dalším aspektem knihy je statičnost postav - vidíme je stylově pózovat v kavárnách, sedět v knize nebo kavárně s vínem, postávat v návrhářském obchodě, sedět v busu do Paříže, nebo sedět za počítačem. chybí skutečná akce, něco, co by obě nebo všechny tři postavy skutečně provázalo. možná si to autorka nechala do otevřeného konce, a knihu tak připravilo o potenciálně nejzajímavější moment.

když už zmiňuju třetího do páru, postava Hynka je vykreslena asi nejhrubšími tahy (toho nejtlustšího uhlu). za celou knihu se nedozvíme, kdo vlastně je. víme, že pracuje na pc na projektech, chodí na večírky a běhat, doma se sprchuje a pak utírá. vůči milence je tak neosobní a hrubý, že nedokážu pochopit, proč by o něj měla její postava stát.

poslední fuj je za mě fatfobičnost postav či autorky, nějak nevím.

na další knihu Sáry Z. jsem zvědavá, doufám ale, že se bude věnovat zajímavějšímu námětu.


lydie7986
01.04.2024 5 z 5

Dobře vystavěný příběh. Forma dvojího vyprávění je hodně zajímavá a dost mě to bavilo. Škoda, že nám nepovyprávěl svoji verzi příběhu taky Hynek, možná by to z něj udělalo menšího padoucha ;-)

všechny komentáře

Související novinky (2)

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023


Kosti v srdci, Hrad ve Skotsku a další knižní novinky (46. týden)

13.11.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Stehy v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených520x
ve Čtenářské výzvě162x
v Doporučených23x
v Knihotéce142x
v Chystám se číst273x
v Chci si koupit54x
v dalších seznamech2x