Dvůr tisíce sluncí přehled
Allan Cole , Chris Bunch
Sten se probojoval z postu otrockého dělníka na továrním světě až na velitele Císařovy osobní stráže, imperiálních Gurkhů. V průběhu svých prvních tří měsíců na Původním světě se však setkal pouze s intrikami dvora. Zdálo se, že imperiální palác není pro poctivého bojovníka to správné místo. Poté však bomba proměnila jeden přístavní bar v trosky a ze tří neznámých osob v něm nadělala sekanou. Stopa odhalila „spiknutí“ a poukázala přímo do řad imperiálních zaměstnanců. Pouze díky rychlé – a krvavé – akci ze strany Stena, Alexe Kilgoura a jedné drsné detektivky může Říše zůstat pohromadě a Věčný Císař naživu.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 1999 , PerseusOriginální název:
The Court of a Thousand Suns, 1985
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvůr tisíce sluncí. Přihlašte se a napište ho.
Tenhle díl je méně akcí nabitý než ten předchozí, jde spíš o detektivku, ve které se Sten coby nový velitel Císařovy stráže snaží vystopovat palácové spiknutí. Ovšem díky tomu, že nyní obcházíme dvůr a setkáváme se přímo se samotným Císařem, dostává Stenovo univerzum konkrétnější obrysy než jen Nějaká vesmírná říše, kde se občas bojuje. Také se zde konečně najíždí na ucelenou dějovou linku, která se (haha) táhne zbytkem série.
Stá kniha od doby, co si přečtené tituly zaznamenávám zde na databázi. Jednotka Kudlanek je pryč, ze Stena se stává císařský strážce. To však neznamená, že by byl příběh ochuzen o staré postavy, ke kterým přibývají nové, o nic méně zajímavé figurky. Dostáváme se blíže k Císaři, kterému se v knize dostalo mnohem více pozornosti, než v předchozích dvou. Epické bitvy mi v tomto díle poněkud schází, ale science-fiction detektivka má dle mého názoru vypadat přesně takhle.
A teď hurá na čtvrtý díl.
Kniha Dvůr tisíce sluncí v seznamech
Tak s tímto dílem jsem velice spokojený