Stephen King - Mistr strachu přehled

Stephen King - Mistr strachu
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32281/stephen-king-mistr-strachu-32281.jpg 4 128 128

Biografie amerického spisovatele Stephena Kinga (nar. 1947), jednoho ze čtenářsky nejúspěšnějších autorů současnosti a bezesporu nejvýznamnějšího představitele žánru hororu a thrilleru vůbec. Kniha mapuje jak Kingův pestrý život – od raného dětství, přes nuzné spisovatelské začátky, až po současnost – tak monumentální Kingovo dílo, které bylo jednotlivými životními etapami ovlivňováno. Zároveň pojednává o Kingově vztahu ke své vlastní slávě, k vášnivým fanouškům, k žurnalistům a literárním kritikům a odhaluje jeho rodinné zázemí, koníčky a záliby. Tato publikace by neměla chybět v knihovně žádného fanouška, který chce nahlédnout do zákulisí knih, kterými Stephen King dobyl svět populární literatury.... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: , XYZ (CZ)

Haunted Heart: The Life and Times of Stephen King, 2009

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stephen King - Mistr strachu. Přihlašte se a napište ho.

Pavčule
23.05.2021 5 z 5

Povinná četba pro fanoušky Kinga - mezi které patřím i já.

Stanas513
30.05.2020 5 z 5

Už jsem četla několik životopisů Stephena Kinga a přesto, že se občas nějaká historka opakuje, kniha je velmi dobře napsána a já jsem ji četla s úsměvem na tváři. Určitě doporučuji k přečtení.

Romanka89
05.05.2020 5 z 5

Životopisy nejsou uplně můj žánr, ale zbožňuju Kinga, takže když jsem narazila na tuto knihu, musela jsem si ji koupit. Konečně na ní došlo a rozhodně doporučuji všem fanouškům. Ráda jsem se dověděla něco o životě a pozadí vzniku děl jednoho z mých nejoblíbenějších spisovatelů. Novější životopis "čtyřicet let hrůzy" mám doma též, ale zatím nepřečtený, tak nemám možnost srovnání, ale skutečně mě děsí svojí tloušťkou, jednou však na něj taky dojde.

Čtenářská výzva 2020: Kniha, jejíž první věta začíná zájmenem.

Kniha Stephen King - Mistr strachu v seznamech

v Mé knihovně127x