Štěstí a sláva – Příběhy největších archeologických dobrodruhů v dějinách přehled
Giles Sparrow , Nicholas James , Douglas Palmer
Objevit něco tak úžasného, že svět už nikdy nebude jako dřív. Sen všech archeologů, který se ale vyplní jen nemnoha z nich. Často jsou známa jen suchá fakta. Za nimi ale stojí příběhy plné dobrodružství a romantiky, dřiny… a samozřejmě i štěstí. Vydejme se po stopách nejslavnějších archeologických objevů a poznejme ty, jejichž usilovná práce, studium a vytrvalost pomohly světu odhalit tajemství historie a kořeny naší civilizace. 32 s. obr. příl.... celý text
Literatura naučná Historie
Vydáno: 2009 , Fortuna Libri (ČR)Originální název:
Fortune and Glory: Tales of History's Greatest Archaeological Adventures, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Štěstí a sláva – Příběhy největších archeologických dobrodruhů v dějinách. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Štěstí a sláva – Příběhy největších archeologických dobrodruhů v dějinách v seznamech
archeologie archeologové Trója archeologické památky dobrodruhové kněz Jan archeologické nálezy
Skrýt reklamy
Knížka není špatná, ale místy je to kupodivu nuda. Hlavně kapitola o čínských a tibetských objevech je strašná a řekl bych, že i zbytečná. Ale informace o jednotlivých objevech jsou vyčerpávající, i když některé ze světových objevů tam chybí a jsou nahrazeny méně známými a méně zajímavými objevy.