Stezka Českem: Nové příběhy přehled
Martin Úbl , kolektiv autorů
Jak se stalo, že z nápadu party kamarádů vznikl první oficiální přechod po hranicích České republiky, který nadchl tisíce lidí? Proč o něm Česká televize natočila seriál? A co chystá BBC? Proč je lepší na Stezku Českem vyrazit než plakat doma do polštáře a čekat, až zahřmí? Proč je rozumnější užívat si zážitky než jen sbírat rekordy v ušlých kilometrech? Co zažívají Trail Angels během svých setkání se Stezkaři? Opravdu už na Stezku chodí i trekingové kozy? A mohou se potkat s papouškem? A proč se Stezkaři scházejí na pracovním úřadě? A můžete jet na kole nebo ho musíte nést na zádech? Odpovědi na tyto a tisíce podobných filozofických otázek naleznete jen zde. Navíc hrozí, že se u toho skvěle pobavíte. Ztlumte tedy lampičku, dejte si nohy do sucha a nechte se unést k hranicím naší republiky, kde statečné ženy a zavilí mužové hrdinně zdolávají kilometry v horách s batohem i za nepřízně počasí a přitom zjišťují, že se výborně baví. A najednou zjistíte že můžete jít taky!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stezka Českem: Nové příběhy. Přihlašte se a napište ho.
I druhá kniha Stezka Českem je úžasná. Četla jsem ji sice dlouho, ale to proto , že jsem zároveň plánovala a přeplánovávala svou trasu na Stezce. Stezka mě chytla, díky za tyto krásné knihy. Není to jen popis cesty, ale především příběhy ,které se na Stezce odehrávají. DOPORUČUJI.
Kdo by čekal podrobné popisy a itineráře, bude zklamán. Ovšem ten, kdo potřebuje nakopnout k tomu, aby konečně na tenhle první oficiální Český dálkový trek po hranicích vyrazil, bude nadšen – nakopnut. Byť třeba jen vyrazit na krátkou část stezky, kterou třeba neznáte.
Jak už prozrazuje název, tento druhý díl Stezky Českem je o nových příbězích. Tím to ale zdaleka nekončí. V knize najdete podrobnější tipy na nejkrásnější místa na jednotlivých etapách. Velmi vtipné jsou další doprovodné texty, jako třeba historie Stezky Českem, téma velké šelmy a mnohé další... Právě velmi vtipný jazyk autora obě knihy řadí mezi top tituly v kategorii cestopisů.
víc v recenzích
Tiché hlasy, Královský život a další knižní novinky (10. týden)
03.03.2024
Kniha Stezka Českem: Nové příběhy v seznamech
cestopisné příběhy Česko, Česká republika cestování české cestopisy chůze Stezka Českem
Doplňující informace k jednotlivým etapám, nové příběhy, nová dávka humoru. Nádherné fotografie tentokrát s popisky. Prostě nová várka velice inspirujícího čtení.