Štíhlá paní s bílým kolem přehled
Karel Solan
Jako každý správný kriminalista, i kapitán Ston je vyrušen ze své dovolené. Poručík Ramšík, jeho žák i přítel, vyšetřuje dopravní nehodu se zraněným chodcem. Vše sice vypadá na nešťastnou náhodu, ale poručík objevil stopy naznačující, že mohlo jít o řidičův úmysl. Náhodě nevěří ani stará paní, která si jako jediná ze svědků nehody všimla divného chování poblíž stojící štíhlé paní s bílým kolem. Kapitán však s poručíkovými pochybnostmi nesouhlasí. Jaký by mohl mít řidič motiv? A jak by svůj čin zorganizoval? Pokud by ale přece jen šlo o řidičův úmysl, jakou roli by zde hrála ona štíhlá paní s bílým kolem? Kája Ramšík i Karel Ston spolu se životem samým hledají společně možný řidičův motiv, štíhlou paní s bílým kolem, pravdu a spravedlnost.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Štíhlá paní s bílým kolem. Přihlašte se a napište ho.
Jak autor píše v epilogu: vrátil se z hospody a začal psát. Vzal tuctovou bouračku a začal fabulovat – nevěra, zkrachovalý proutník, peprný sex až coitus, neústupný policajt a dobrák kapitán, do toho barevné sny a hrůzné představy z 13. komory. Všechno protřepat, zamíchat, dvakrát zopakovat a ejhle - je tu krimi román! Snad nám chtěl autor i něco, uznávám že talentovaně, zjevit, možná to, že žijeme v krásné, klidné zemi, kde má policajt z dopravky čas se přes týden nimrat v banální bouračce, nebo že to má náš Pán pevně v paži? Probůh!
Kniha Štíhlá paní s bílým kolem v seznamech
Štýl písania a opis postav je fajn. Ale kniha nie je detektívka, skôr akoby dosť nepodarená psychologická novela o myšlienkových pochodoch dosť tuctových postáv. Stále sa tam opakovali rovnaké veci na viacerých miestach. A tie uplne zbytočné a nudné vsuvky snov vyzneli naivne. Téma by úplne stačila na 50 strán a autor to naťahoval na 5-násobok. Tuctová téma, nulové napatie a zbytočné zabitý čas prečítaním knihy.